Panettone
- Valmistusaikayli 60 min
Panettone on italialainen, hiivalla kohotettu hedelmäleivonnainen, joka valmistetaan uunissa. Säilytä kakku hyvin peitettynä viileässä vähintään pari päivää.
Ainekset
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 3/4 dl maitoa
- 1/2 dl appelsiinitäysmehua
- 1 1/2 dl sokeria
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 100 g appelsiinin hillottua kuorta
- 100 g sukaatteja
- 1 1/2 dl rusinoita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 tl suolaa
- 4 kananmunaa
- 200 g voita tai margariinia
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min
- Panettone on italialainen, hiivalla kohotettu hedelmäleivonnainen. Alkuperäinen panettone paistetaan komeaksi ja korkeaksi hatturasiaa muistuttavassa vuoassa. Panettonen voi toki tehdä myös kotoisaan tasapohjaiseen tai rengaskakkuvuokaan. Kakku on hyvin säilyvä.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää appelsiinimehu, sokeri ja noin 1 dl jauhoja. Anna taikinajuuren seistä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
- Sekoita appelsiinin kuorien, sukaattien ja rusinoiden joukkoon hieman jauhoja. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
- Lisää taikinaan sitruunan kuoriraaste, suola ja huoneenlämpöiset munat. Sekoita joukkoon vuorotellen pehmeää rasvaa ja jauhoja. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1,8 l). Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1/2 tuntia.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna panettonen jäähtyä vuoassa haaleaksi ennen kumoamista. Säilytä kakku hyvin peitettynä viileässä vähintään pari päivää. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Innocent appelsiinimehu ilman hedelmälihaa 250mlHinta 1,89/kpl7,16/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Dr. Oetker Sukaatti 100gHinta 1,89/kpl18,90/kg
- Pirkka jumborusina 150gHinta 1,59/kpl10,60/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- God Morgon täysmehu 250ml appelsiiniHinta 1,69/kpl6,76/l
- Tropicana appelsiinimehu hedelmälihalla 0,25lHinta 1,95/kpl7,80/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Pysyvästi edullinenSun-Maid rusina 200g KaliforniaHinta 2,19/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(16 arviota)
- yli 60 min3,0(10 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,1(70 arviota)
- yli 60 min3,4(57 arviota)
- yli 60 min2,7(3 arviota)
- yli 60 min3,0(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (22 arviota)
- Anssi4 kuukautta sitten"Säilytä kakku hyvin peitettynä viileässä vähintään pari päivää. Ripottele pinnalle tomusokeria." Tarkoittaako tämä, että kakku säilyy vähintään pari päivää, vai että sitä on säilytettävä vähintään pari päivää ennen sokerointia?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenAnssi, kakku on valmis syötäväksi paiston jälkeen, mutta sen voi hyvin tehdä jo etukäteen ennen juhlaa.
- Eegee1 vuosi sittenHerkullinen resepti, ei niinkään "pullamainen", ennemminkin kuivakakkumainen. Säilyvyys hyvä. Olen tehnyt jo monena vuonna, on niin hyvää.