• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Panettone

Panettone
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 290 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1pkt(50 g)hiivaa
    • 3/4dlmaitoa
    • 1/2dlappelsiinitäysmehua
    • 1 1/2dlsokeria
    • 5 1/2dlvehnäjauhoja
    • 100gappelsiinin hillottua kuorta
    • 100gsukaatteja
    • 1 1/2dlrusinoita
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1/2tlsuolaa
    • 4kananmunaa
    • 200gvoita tai margariinia

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Panettone on italialainen, hiivalla kohotettu hedelmäleivonnainen. Alkuperäinen panettone paistetaan komeaksi ja korkeaksi hatturasiaa muistuttavassa vuoassa. Panettonen voi toki tehdä myös kotoisaan tasapohjaiseen tai rengaskakkuvuokaan. Kakku on hyvin säilyvä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää appelsiinimehu, sokeri ja noin 1 dl jauhoja. Anna taikinajuuren seistä lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita appelsiinin kuorien, sukaattien ja rusinoiden joukkoon hieman jauhoja. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
  4. Lisää taikinaan sitruunan kuoriraaste, suola ja huoneenlämpöiset munat. Sekoita joukkoon vuorotellen pehmeää rasvaa ja jauhoja. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 1,8 l). Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1/2 tuntia.
  5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna panettonen jäähtyä vuoassa haaleaksi ennen kumoamista. Säilytä kakku hyvin peitettynä viileässä vähintään pari päivää. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia5,9 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa13,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Panettone rocks7.12.2015

    Kuka täysjärkinen yrittää itse väkertää panettonea kun kuitenkin kotikonstein tuloksena on pa... Kuivakakku. Kuivakakku on onneton viritelmä kunnon panettonesta. Kunnollinen sellainen iso maksaa pari kymmentä euroa.