Höyrytetty lohi ja piparjuurikastike
Piparjuurikastikkeen pohjana on perinteinen valkokastike (sauce béchamel). Höyryttämällä kypsennetty kala pysyy herkullisen mehevänä. Tämäkin resepti vain n. 2,80€/annos*.
4 annostaalle 30 min330 kcal / annos (230g)
Ainekset
4 annosta
- 30gvoita
- 3rklvehnäjauhoja
- 4dlmaitoa
- 1-2rkltuoretta piparjuurta raastettuna
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 600gkirjolohifileetä
- n. 3/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot kierrevatkaimella sekoittaen. Kiehauta, mutta älä ruskista. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää osa maidosta kattilaan samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää loppu maito ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Hauduta kastiketta hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja piparjuuriraasteella. (Piparjuuren voimakkuus vaihtelee, joten lisää vähän kerrallaan ja maista, jotta saat kastikkeesta sopivan).
- Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi. Höyrytä lohipalat vesihöyryssä kerroskattilassa tai lävikössä kannen alla noin 15 minuuttia kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla. Tarjoa lohi ja piparjuurikastike keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 330 kcal1 360 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi