• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Höyrytetty lohi ja piparjuurikastike

Piparjuurikastikkeen pohjana on perinteinen valkokastike (sauce béchamel). Höyryttämällä kypsennetty kala pysyy herkullisen mehevänä. Tämäkin resepti vain n. 2,80€/annos*.
Höyrytetty lohi ja piparjuurikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 330 kcal / annos (230g)

Ainekset

4 annosta
    • 30gvoita
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlmaitoa
    • 1-2rkltuoretta piparjuurta raastettuna
    • 1/2tlsuolaa

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot kierrevatkaimella sekoittaen. Kiehauta, mutta älä ruskista. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää osa maidosta kattilaan samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loppu maito ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Hauduta kastiketta hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja piparjuuriraasteella. (Piparjuuren voimakkuus vaihtelee, joten lisää vähän kerrallaan ja maista, jotta saat kastikkeesta sopivan).
  3. Höyrytä lohipalat vesihöyryssä kerroskattilassa tai lävikössä kannen alla noin 15 minuuttia kunnes kala on kypsää. Tarjoa lohi ja piparjuurikastike keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 330 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille