• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piparjuuripihvit

Piparjuurimaustevoi antaa makua ulkofileepihveille. Tee maustevoita kerralla isompi annos valmiiksi tangoiksi pakastimeen.
Piparjuuripihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(à 150 g)1 1/2 - 2 cm paksua viipaletta naudan ulkofileetä
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Maustevoi

    • 100gvoita
    • 2tlpiparjuuriraastetta
    • 1tlsitruunanmehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin maustevoi. Vaivaa rasva notkeaksi ja sekoita siihen piparjuuri ja sitruunanmehu. Pane maustevoi tarjolle pieneen kulhoon ja pidä kylmässä tarjoiluun asti.
  2. Painele pihvit rystysillä ohuemmiksi. Pyyhkäise valurautapannuun ohuesti öljyä talouspaperilla ja pane kaksi pihviä kerrallaan kuumalle pannulle. Käännä pihvit, kun pinta alkaa pisaroida. Paista toista puolta sen verran, että pintaan nousee pisaroita. Nosta pihvit kuumalle vadille ja ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä esim. 100-asteisessa uunissa. Huuhtele ja pyyhi pannu talouspaperilla ja öljyllä. Paista toiset kaksi pihviä.
  3. Annostele pihvien päälle nokareet pipajuurimaustevoita. Voi saa sulaa kuuman pihvin päällä. Pane loput maustevoista pöytään ja tarjoa lisäksi marinoituja kesäkasviksia sekä keitettyjä uusia perunoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä pihvit myös Pirkka naudan ulkofileelehtipihveistä.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 309 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia27,2 g
  • Hiilihydraatteja0,32 g
  • Rasvaa22,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille