• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uunilohi ja sienimuhennos

Tämä resepti n. 3,70€/annos*.
Uunilohi ja sienimuhennos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 123 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2rs(à 300 g)Pirkka kirjolohifileepaloja (suolaa 1 %)
    • mustapippuria
    • tilliä

Sienimuhennos

    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 1rklvoita tai leivontamargariinia
    • n. 150gpurjoa
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1dlvettä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 1tlsoijakastiketta
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä kalapalat voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle mustapippuria ja silputtua tilliä. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.
  2. Puhdista ja viipaloi sienet. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistokasari ja lisää sieniviipaleet. Sekoittele hetki, lisää rasva ja purjoviipaleet. Sekoita sen aikaa, että purjot kuullottuvat. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma. Sekoita ja anna kiehua 3-4 minuuttia.
  3. Mausta soijakastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, salaattia ja leipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 123 kcal515 kJ
  • Proteiinia9,13 g
  • Hiilihydraatteja2,36 g
  • Rasvaa8,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9