TaimenconfitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taimenconfit

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Confaa taimen eli kypsennä se matalassa lämmössä öljyssä - saat rakenteesta ihanan pehmeän ja mehevän. Confaaminen sopii hyvin myös lohelle ja vaalealle kalalle.

    Ainekset

    4–6 annosta
    2 (à 300 g)
     
    pientä taimenfileetä
    tai
    1 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai
    n. 4 dl
     
    tai

    Tilliöljy

    1 ruukku
     
    tai
    1 dl
     
    rypsiöljyä
    tai

    Beurre Blanc -kastike

    3 (60 g)
     
    salottisipulia
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    valkoviiniä
    tai
    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    125 g
     
    voita (kylmää ja kovaa)
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Hiillostettu purjo

    1 (225 g)
     
    ohuehko purjo
    tai
    1/2 tl
     
    hienoa merisuolaa hiillostamiseen
    tai

    Paistettu punakaali

    100 g
     
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

     
    versosekoitusta (esim. Mimi’s)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 196 kJ / 289 kcal
    Rasva
    28,5 g
    josta tyydyttynyttä
    6,9 g
    Hiilihydraatit
    0,7 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Irrota taimenesta nahka. Ripottele molemmin puolin suolaa ja pane jääkaappiin suolautumaan noin puoleksi tunniksi.

    Mittaa tilli varsineen sekä rypsiöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta kunnes tilliöljy on sileää ja kauniin vihreää. Siivilöi tilliöljy tiheän harson tai kuitukangasliinan läpi. Pane jääkaappiin odottamaan.

    Esivalmistele Beurre Blanc. Hienonna salottisipulit ja kuullota niitä voissa, kunnes sipulit pehmenevät. Älä ruskista. Lisää kattilaan valkoviini, vesi ja valkoviinietikka. Keitä, kunnes seoksesta on jäljellä vajaa 1/3. Siirrä sivuun ja valmista kastike loppuun vasta hieman ennen kuin kalat ovat kypsiä.

    Leikkaa kalafilee annospaloiksi (8 kpl). Pyyhi pinnalta suolaa pois. Aseta kalapalat tiiviisti yhteen kerrokseen pienehköön uunivuokaan. Kaada päälle niin paljon oliiviöljyä, että kalojen pinta peittyy. Lisää öljyä tarvittaessa.

    Aseta lämpömittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 45 astetta. Aikaa kuluu kalafileen paksuudesta riippuen 25–30 minuuttia. Nosta kalat pois uunista ja jätä halutessasi jälkikypsymään vielä muutamaksi minuutiksi vielä öljyyn. Nosta kalapalat valumaan talouspaperin päälle lautaselle. Pyyhi tarvitttaessa kalan pinta.

    Leikkaa purjosta vihreä osa pois. Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa purjosta 4–5 cm:n pituisia pätkiä, siten että puolikkaan purjon muoto pysyy koossa.

    Ripottele valurautapannulle hienoa merisuolaa, lisää purjot leikkuupinta alaspäin ja kuumenna pannu. Anna hiillostua pari minuuttia, kunnes pinta tummuu. Käännä palat ja hiillosta myös toiselta puolelta. Nosta päälle kansi ja hauduta miedommalla lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan. Purjo saa jäädä hieman napakaksi.

    Suikaloi punakaali ohueksi. Paista punakaalia voissa pannulla 3–4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hiukan. Mausta suolalla, pippurilla.

    Kiehauta Beurre Blancin kasaan keitetty liemi. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon kylmä kuutioitu voi pienissä erissä. Älä anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.

    Kasaa annokset. Asettele lautaselle hiillostettua purjoa sekä punakaalia. Jätä punakaali keskelle, jotta se ei sotke kastikkeen väriä. Leikkaa kalapalat halutessasi pienemmiksi ja nosta kasvisten kanssa lautaselle. Valuta Beurre Blanc -kastiketta annoksen reunoille ja lisää sen pinnalle tilliöljyä tippoina. Marmoroi halutessasi esimerkiksi lusikan varrella, jotta tilliöljy sekoittuu hieman vaalean kastikkeen joukkoon. Nypi versoista pisimmät varret pois. Rouhi kaloille hiukan mustapippuria myllystä ja koristele versoilla. Tarjoa heti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka oliiviöljy 1l
      Hinta 18,40/kpl
      18,40/l
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka suomalainen punakaali
      Hinta n. 2,69/kpl
      2,99/kg
    • Mimis versoseos 70g Suomi
      Hinta 2,99/kpl
      42,71/kg
    • Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikas
      Hinta 1,35/kpl
      1,69/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (18 arviota)