TaimenconfitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taimenconfit

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Confaa taimen eli kypsennä se matalassa lämmössä öljyssä - saat rakenteesta ihanan pehmeän ja mehevän. Confaaminen sopii hyvin myös lohelle ja vaalealle kalallle. Noin 6,90€/annos.*

    Ainekset

    4–6 annosta
    2 (à 300 g)
     
    pientä taimenfileetä
    tai
    1 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai
    n. 4 dl
     
    tai

    Tilliöljy

    1 ruukku
     
    Pirkka tilliä
    tai
    1 dl
     
    rypsiöljyä
    tai

    Beurre Blanc -kastike

    3 (60 g)
     
    salottisipulia
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    valkoviiniä
    tai
    2 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    125 g
     
    voita (kylmää ja kovaa)
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Hiillostettu purjo

    1 (225 g)
     
    ohuehko purjo
    tai
    1/2 tl
     
    hienoa merisuolaa hiillostamiseen
    tai

    Paistettu punakaali

    100 g
     
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

     
    versosekoitusta (esim. Mimi’s)
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Irrota taimenesta nahka. Ripottele molemmin puolin suolaa ja pane jääkaappiin suolautumaan noin puoleksi tunniksi.
    Mittaa tilli varsineen sekä rypsiöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta kunnes tilliöljy on sileää ja kauniin vihreää. Siivilöi tilliöljy tiheän harson tai kuitukangasliinan läpi. Pane jääkaappiin odottamaan.
    Esivalmistele Beurre Blanc. Hienonna salottisipulit ja kuullota niitä voissa, kunnes sipulit pehmenevät. Älä ruskista. Lisää kattilaan valkoviini, vesi ja valkoviinietikka. Keitä, kunnes seoksesta on jäljellä vajaa 1/3. Siirrä sivuun ja valmista kastike loppuun vasta hieman ennen kuin kalat ovat kypsiä.
    Leikkaa kalafilee annospaloiksi (8 kpl). Pyyhi pinnalta suolaa pois. Aseta kalapalat tiiviisti yhteen kerrokseen pienehköön uunivuokaan. Kaada päälle niin paljon oliiviöljyä, että kalojen pinta peittyy. Lisää öljyä tarvittaessa.
    Aseta lämpömittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 45 astetta. Aikaa kuluu kalafileen paksuudesta riippuen 25–30 minuuttia. Nosta kalat pois uunista ja jätä halutessasi jälkikypsymään vielä muutamaksi minuutiksi vielä öljyyn. Nosta kalapalat valumaan talouspaperin päälle lautaselle. Pyyhi tarvitttaessa kalan pinta.
    Leikkaa purjosta vihreä osa pois. Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa purjosta 4–5 cm:n pituisia pätkiä, siten että puolikkaan purjon muoto pysyy koossa.
    Ripottele valurautapannulle hienoa merisuolaa, lisää purjot leikkuupinta alaspäin ja kuumenna pannu. Anna hiillostua pari minuuttia, kunnes pinta tummuu. Käännä palat ja hiillosta myös toiselta puolelta. Nosta päälle kansi ja hauduta miedommalla lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan. Purjo saa jäädä hieman napakaksi.
    Suikaloi punakaali ohueksi. Paista punakaalia voissa pannulla 3–4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hiukan. Mausta suolalla, pippurilla.
    Kiehauta Beurre Blancin kasaan keitetty liemi. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon kylmä kuutioitu voi pienissä erissä. Älä anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
    Kasaa annokset. Asettele lautaselle hiillostettua purjoa sekä punakaalia. Jätä punakaali keskelle, jotta se ei sotke kastikkeen väriä. Leikkaa kalapalat halutessasi pienemmiksi ja nosta kasvisten kanssa lautaselle. Valuta Beurre Blanc -kastiketta annoksen reunoille ja lisää sen pinnalle tilliöljyä tippoina. Marmoroi halutessasi esimerkiksi lusikan varrella, jotta tilliöljy sekoittuu hieman vaalean kastikkeen joukkoon. Nypi versoista pisimmät varret pois. Rouhi kaloille hiukan mustapippuria myllystä ja koristele versoilla. Tarjoa heti.
    *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka oliiviöljy 1l
      Pirkka oliiviöljy 1l
      7,35/kpl
      7,35/l
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      1,49/kpl
    • Pirkka suomalainen punakaali
      Pirkka suomalainen punakaali
      2,60/kpl
      2,89/kg
    • K-Menu merisuola 1kg
      K-Menu merisuola 1kg
      0,95/kpl
      0,95/kg
    • Maldon merisuola250g
      Maldon merisuola250g
      5,45/kpl
      21,80/kg
    • Jozo hieno merisuola 500g
      Jozo hieno merisuola 500g
      2,15/kpl
      4,30/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      1,99/kpl
      26,53/kg
    • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
      9,95/kpl
      27,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      1,15/kpl
      42,59/kg
    • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      Borges oliiviöljy 500ml extra mild
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -19 %
      5,49/kpl
      10,98/l
    • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
      6,79/kpl
      13,58/l
    • Punakaali Suomi
      Punakaali Suomi
      2,49/kpl
      1,99/kg
    • Purjo ulkomainen
      Purjo ulkomainen
      0,97/kpl
      3,89/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Pirkka rypsiöljy 450ml
      2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Pirkka rypsiöljy 900ml
      3,99/kpl
      4,43/l
    • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      3,49/kpl
      6,98/l
    • Salottisipuli
      Salottisipuli
      0,30/kpl
      5,95/kg
    • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
      Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
      1,99/kpl
      5,69/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Druvan valkoviinietikka 300ml
      Druvan valkoviinietikka 300ml
      2,59/kpl
      8,63/l
    • Filos valkoviinietikka 350ml
      Filos valkoviinietikka 350ml
      2,09/kpl
      5,97/l
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Pirkka tilli 50g
      2,39/kpl
      47,80/kg
    • Tilli ruukku Suomi 1lk
      Tilli ruukku Suomi 1lk
      0,50/kpl
    • Mimis versoseos 70g Suomi
      Mimis versoseos 70g Suomi
      2,99/kpl
      42,71/kg
    • Mimi's  Rucola verso 50g Suomi
      Mimi's Rucola verso 50g Suomi
      2,99/kpl
      59,80/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (16 arvostelua)