Paistetut turskafileet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tutustu turskaan! Valkolihainen kala maistuu niin lapsille kuin varttuneelle väellekin. Ihanan yrttinen ruskistettu voi kruunaa turskan maun. Resepti: Kalaasi-blogi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | turskafileetä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
200 g | parsakaalia tai |
1 (200 g) | fenkoli tai |
1 ps (200 g) | tai |
Paahdettu yrttivoi | |
---|---|
100 g | tai |
1 ruukku | timjamia tai |
1 ruukku | ruohosipulia tai |
1 ruukku | persiljaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 tl | kuivattua tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 431 kJ / 103 kcal |
Rasva | 6,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,9 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 9 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna kutakin yrttiä puolikas ruukku voin joukkoon. Lisää kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi sekä kuivattu tilli kattilaan.
Kuumenna voita ja yrttejä kattilassa sekoitellen. Anna voin ruskistua, mutta varo polttamasta sitä. Aikaa kuluu 6–10 minuuttia. Siivilöi voi.
Leikkaa turskafilee annospaloiksi. Kuumenna puolet yrttivoista pannulla ja paista turskapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi yrttivoita paistamisen aikana turskapalojen päälle. Ripottele suola kaloille.
Huuhdo ja paloittele parsakaali ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja murskaa ne. Kuumenna yrttivoi ja lusikoi sitä ennen tarjoilua reilusti vihannesten päälle.
Hienonna loput yrtit. Ripottele niitä turskan ja vihannesten päälle. Asettele loput yrtit pöytään tarjolle.
Voit tehdä yrttivoin valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Yrttivoi sopii kalan, vihannesten ja lihan kanssa tarjottavaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- TonnikalafileHinta 39,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka suomalainen herne 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Santa Maria tilli 7gHinta 0,95/kpl135,71/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Parsakaali 250g 1lkEtuhinta 1,00/kpl4,00/kgnorm. 1,09/kpl (4,36/kg)
- Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lkHinta 1,59/kpl5,30/kg
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 1,06/kpl5,29/kg
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Meira tilli 8g pussi mausteHinta 0,67/kpl83,75/kg
- Santa Maria Tilli, purkki 13gHinta 1,35/kpl103,85/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,9(30 arviota)
- 30 - 60 min4,1(48 arviota)
- 30 - 60 min3,5(61 arviota)
- 30 - 60 min4,7(20 arviota)
- 30 - 60 min3,5(28 arviota)
- 30 - 60 min2,8(5 arviota)
- 30 - 60 min4,2(11 arviota)
- 30 - 60 min2,7(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (42 arviota)