Paistetut turskafileetReseptin takana bloggaaja

Paistetut turskafileet

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Tutustu turskaan! Valkolihainen kala maistuu niin lapsille kuin varttuneelle väellekin. Ihanan yrttinen ruskistettu voi kruunaa turskan maun. Resepti: Kalaasi-blogi.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
turskafileetä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
200 g
 
parsakaalia
tai
1 (200 g)
 
fenkoli
tai
1 ps (200 g)
 
tai

Paahdettu yrttivoi

100 g
 
tai
1 ruukku
 
timjamia
tai
1 ruukku
 
ruohosipulia
tai
1 ruukku
 
persiljaa
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 tl
 
kuivattua tilliä
tai

Ravintosisältö

Energia
431 kJ / 103 kcal
Rasva
6,2 g
josta tyydyttynyttä
3,9 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
9 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Hienonna kutakin yrttiä puolikas ruukku voin joukkoon. Lisää kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi sekä kuivattu tilli kattilaan.

Kuumenna voita ja yrttejä kattilassa sekoitellen. Anna voin ruskistua, mutta varo polttamasta sitä. Aikaa kuluu 6–10 minuuttia. Siivilöi voi.

Leikkaa turskafilee annospaloiksi. Kuumenna puolet yrttivoista pannulla ja paista turskapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi yrttivoita paistamisen aikana turskapalojen päälle. Ripottele suola kaloille.

Huuhdo ja paloittele parsakaali ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja murskaa ne. Kuumenna yrttivoi ja lusikoi sitä ennen tarjoilua reilusti vihannesten päälle.

Hienonna loput yrtit. Ripottele niitä turskan ja vihannesten päälle. Asettele loput yrtit pöytään tarjolle.

Voit tehdä yrttivoin valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Yrttivoi sopii kalan, vihannesten ja lihan kanssa tarjottavaksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tonnikalafile
    Hinta 39,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Santa Maria tilli 7g
    Hinta 0,95/kpl
    135,71/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen parsakaali 250g 1lk
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/kg
  • Fenkoli Suomi
    Hinta 6,49/kg
  • Apetit kotimainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,95/kpl
    4,75/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira tilli 8g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,50/kpl
    62,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,63/kpl (78,75/kg)
  • Santa Maria Tilli, purkki 13g
    Hinta 1,35/kpl
    103,85/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,8 (38 arviota)