Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Yrttikuorrutettua possua, perunakroketteja ja lehtikaalicaesariaReseptin takana kumppani

Yrttikuorrutettua possua, perunakroketteja ja lehtikaalicaesaria

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Porsaan sisäfilee kypsyy ihanan meheväksi, kun kypsennät sen matalassa lämmössä paistopussissa. Sinappi-ruskistettu voi vinegretti viimeistelee annoksen. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela

    Ainekset

    4 annosta

    Yrttikuorrutettu porsaan sisäfilee

    1 (n. 550 g)
     
    tai
    n. 1 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 1 tl
     
    mustapippuria myllystä
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä paistamiseen
    tai
    1
     
    tai
    1 ruukku
     
    ruohosipulia
    tai
    3 oksaa
     
    rosmariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    panko- tai korppuojauhoja
    tai
    2
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Sinappi-ruskistettu voi vinegretti

    1 (50 g)
     
    banaanisalottisipuli
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    1/2 dl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    1 rkl
     
    tai
    2 dl
     
    kanalientä
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Peruna-parmesaanikroketit

    3 (600 g)
     
    rosamunda perunaa
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    150 g
     
    parmesaania
    tai
    5 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 4 dl
     
    rypsiöljyä uppopaistamiseen
    tai
     
    sormisuolaa
    tai

    Lehtikaalicaesar

    100 g
     
    lehtikaalia
    tai
    1/2
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    4 (n. 20 g)
     
    anjovista
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1 tl
     
    sitruunan kuorta raastettuna
    tai
    1 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    tuoretta kirveliä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 245 kJ / 299 kcal
    Rasva
    25,7 g
    josta tyydyttynyttä
    6,6 g
    Hiilihydraatit
    8,3 g
    josta sokereita
    0,9 g
    Proteiini
    8,2 g
    Suola
    1,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan puolet raastetuista perunoista ja hauduta kypsäksi välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia.

    Raasta parmesaani raastimella hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa kypsä peruna, raaka peruna, 100 g raastettua parmesaania, perunajauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta käsin palloja. Siirrä kroketit pakkaseen jähmettymään noin 10 minuutiksi.

    Lämmitä uuni 125-asteiseksi. Poista sisäfileestä kalvot veitsellä. Mausta fileen pinta suolalla ja mustapippurilla.

    Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista fileeseen kauttaaltaan kaunis väri rypsiöljyssä. Siirrä filee paistopussiin. Laita paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.

    Paista 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Aikaa kuluu 20–25 minuuttia. Valmista fileen kypsyessä yrttikuorrute, kastike ja lehtikaalicaesar.

    Yrttikuorrute: Hienonna ruohosipuli ja rosmariini veitsellä. Sekoita yrtit ja pankojauho kulhossa. Erottele kananmunan keltuainen. Sekoita keltuainen ja dijonsinappi jauhoseoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sinappi-ruskistettu voi vinegretti: Hienonna salottisipuli veitsellä pieneksi kuutioksi. Sulata voi kattilassa. Jatka kuumennusta ja paahda voihin kaunis kullanruskea väri jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Lisää voin joukkoon hienonnettu salottisipuli ja kuullota kypsäksi keskilämmöllä. Lisää viinietikka sekä sinappi ja kiehauta. Lisää kanaliemi ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Lehtikaalicaesar: Hienonna lehtikaali veitsellä ohueksi suikaleeksi. Siirrä hienonnettu lehtikaali kulhoon. Raasta erilliseen kulhoon valkosipulinkynsi. Hienonna anjovikset veitsellä tahnaksi ja lisää valkosipulin joukkoon. Lisää majoneesi ja oliiviöljy, ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita kastike lehtikaalin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.

    Kun sisäfilee on saavuttanut 56 asteen sisälämmön, poista filee paistopussista. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.

    Kuorruta sisäfilee kauttaaltaan yrttikuorrutteella ja paista uunissa vielä 5 minuuttia kunnes kuorrutteen väri on kullanruskea. Anna sisäfileen vetäytyä paiston jälkeen 10 minuuttia. Viipaloi filee vetäytymisen jälkeen annospaloiksi.

    Lämmitä rypsiöljy kattilassa 170-asteiseksi. Paista kroketit kuumassa öljyssä kullanruskeaksi, 3–5 minuuttia. Nosta valmiit kroketit talouspaperin päälle ja mausta vielä sormisuolalla sekä lopulla raastetulla parmesaanilla.

    Asettele lehtikaalicaesar lautasen pohjalle. Asettele kroketit lehtikaalin ympärille. Koristele kapriksilla ja kirvelin lehdillä. Asettele viipaloitu sisäfilee lehtikaalin päälle, ja viimeistele annos sinappi-ruskistettu voi vinegretillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • HK viljaporsaan sisäfilee n550g maustamaton
      Hinta n. 7,12/kpl
      12,95/kg
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
    • Maille Dijon Originale sinappi 215g
      Hinta 3,09/kpl
      14,37/kg
    • Maille kokojyväsinappi 210 g
      Hinta 2,99/kpl
      14,24/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Hellmann's Real majoneesi 400g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,99/kpl
      9,97/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,55/kpl (11,37/kg)
    • Pirkka kapris 50g/35g
      Hinta 0,99/kpl
      28,29/kg
    • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (30 arviota)

    • Sipi
      1 vuosi sitten
      Tein possun ja kastikkeen. Kuorute hyvä ja pienellä vesitilkalla jatkettuna tuli kosteampi jolloin sai paremmin pintaan kiinni. Vinegretti maukas ja maustoi kokonaisuuden meheväksi.
    • Jussi
      2 vuotta sitten
      Salaatti ja kastike hyviä! Kuorrutus liian kuiva, kroketit liian juustoisia?
    • Kotikokkaaja
      2 vuotta sitten
      Possu oli hyvää ja salaatti erinomainen. Perunakroketitkin hyviä, mutta ne oli TOSI tuhteja/täyttäviä, joten kukaan ei jaksanut syödä jälkkäriä🙊
    • Kotikokki
      2 vuotta sitten
      Alkuruoka ja jälkkäri erinomaisia, tämä pääruoka oli paljon vähemmän kuin osiensa summa. Yrttikuorrutus pysyi kasassa paremmin kuin striimissä, maku ja suutuntuma oli blaah. Tykkäsin krokettiajatuksesta, vaikka lopputulema oli kaunis niin maku ja suutuntuma jätti toiveille sijaa. Tärkkelystä ihan liikaa.