• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vesirinkelit eli bagelit

Bagelit eli vesirinkelit kiehautetaan nopeasti ennen paistamista. Bagelit voi syödä sellaisenaan tai täyttää erilaisilla täytteillä.
Vesirinkelit eli bagelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24-28 kpl
  • yli 60 min
  • 108 kcal / annos (50g)

Ainekset

24-28 kpl
    • 5dlvettä
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 1dlruisjauhoja
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1rklsokeria
    • n. 13dlvehnäjauhoja
    • 1/2dljuoksevaa margariinia tai öljyä

Keittämiseen

    • 1 1/2lvettä
    • 1 1/2rklsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja kaada seos veteen. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikinasta tulee tiivis. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 24-28 osaan. Leivo palat sormen paksuisiksi tangoiksi, jotka pyöristät rinkeleiksi.
  3. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa kiehuvaksi ja lisää suola. Pudota muutama rinkeli kerrallaan veteen ja keitä noin 30-40 sekuntia.
  4. Nosta rinkelit leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kuivahtaa kymmenisen minuuttia.
  5. Paista rinkeleitä 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Rinkelit ovat parhaimmillaan lämpiminä voin, tuorejuuston tai marmeladin kanssa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 108 kcal452 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille