Hunajainen appelsiinikastike lohelleTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen appelsiinikastike lohelle

  • Valmistusaikaalle 15 min
Raikas appelsiinikastike sopii tarjottavaksi lohen, mutta myös muiden kalojen kanssa. Tämäkin resepti on testattu K-koekeittiössä.

    Ainekset

    1
     
    appelsiinin raastettu kuori
    tai
    2 rkl
     
    hunajaa
    tai
    2 rkl
     
    Pirkka sinappia
    tai
    2 rkl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    1 maustemitta
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    2 dl
     
    öljyä
    tai
    2 rkl
     
    appelsiinimehua
    tai

    Valmistus

    alle 15 min

    Pese appelsiini harjalla ja kuumalla vedellä ja raasta kuori. Purista mehu puolikkaasta. Sekoita kaikki ainekset öljyä ja appelsiinimehua lukuunottamatta monitoimikoneen kulhossa ja lisää öljy seokseen koneen käydessä aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana.

    Kastikkeesta pitää tulla paksuhko, ruskea, majoneesin kaltainen seos. Lisää lopuksi appelsiinimehu. Kastike on säilyvää, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Tarjoa kastike graavi- tai kylmäsavulohen kera.