Lohi-perunavuoka ja kermaviilikastike
Maukas lohi-perunavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Lohilaatikko on helppo valmistaa, sillä se kypsyy itsekseen uunin lämmössä.
4 annostayli 60 min741 kcal / annos (390g)
Ainekset
4 annosta
- 1ps(500 g)Pirkka viipaleperunoita (pakaste)
- 1-2(150 g)sipulia
- 2rklvoita
- 2pkt(à 150 g)graavikirjolohta viipaleina
Munamaito
- 4kananmunaa
- 3dlmaitoa
- 1/4tlmustapippuria
Kermaviilikastike
- 1tlk(200 g)kermaviiliä
- 1rklsitruunanmehua tai viinietikkaa
- 1rklsinappia
- 1tlsokeria
- ripaussuolaa
- 1/2-1dltilliä, persiljaa, ruohosipulia tai basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Anna perunoiden sulaa. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla voissa. Voitele 1,5 litran vetoinen kapea vuoka.
- Jaa perunat neljään yhtä suureen osaan ja varaa ehjiä viipaleita pohja- ja pintakerrosta varten. Lado viipaleet vuokaan limittäin pohjaksi. Lado päälle kolmannes lohiviipaleista tasaiseksi kerrokseksi ja sitten kolmannes sipulista. Jatka taas perunakerroksella. Tee yhteensä kolme lohi-sipulikerrosta ja neljä perunakerrosta. Lado pinnalle loput perunaviipaleet.
- Vatkaa munat kevyesti ja sekoita joukkoon maito. Mausta pippurilla ja kaada munamaito vuokaan niin että perunakerros peittyy.
- Kypsennä 225 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Paina pintaan noussutta perunakerrosta lastalla noin 15 minuutin kypsennyksen jälkeen niin, että munamaito peittää sen. Kypsyyttä voi kokeilla pistämällä veitsellä perunakerrosten läpi. Jos veitseen tarttuu maitoa, munamaito ei ole vielä täysin hyytynyt. Anna vuoan tasaantua 15-20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
- Sekoita kermaviilin joukkoon viinietikka ja mausteet. Yrtit voit valita makusi mukaan. Tarjoa lohi-perunavuoka kermaviilikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat koristeellisen annoksen leikkaamalla vuoassa noin 3 sentin viipaleita. Kallista vuoka kyljelleen ja nosta viipaleet varovasti kahden lastan avulla lämmitetylle lautaselle. Koristele annos sitruunalohkoilla ja tuoreella tillioksalla. Tarjoa kastike erikseen.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 390g100 g
- 741 kcal3 100 kJ
- Proteiinia 26,9 g
- Hiilihydraatteja28,1 g
- Rasvaa53,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei ollu kyllä kovin häävi kermaviilikastike.
Hyviä ideoita