Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet
Juhlapöydän mainioksi lisäkkeeksi sopivat hunajamarinoidut valkosipulinkynnet. Tämäkin resepti on testattu K-Koekeittiössä.
yli 60 min179 kcal / 100 g
Ainekset
- 10-12valkosipulia (n. 500 g kuorittuja valkosip.kynsiä)
Marinadi
- 1 1/2dlvettä
- 1 1/2dletikkaa
- 1rklsuolaa
- 1dlhunajaa
- 1dloliiviöljyä
- 1/2sitruunan mehu
- 3tlroseepippuria tai
- 1rklchilipalkoja viipaleina
- muutama oksatuoretta rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuorittuja valkosipulinkynsiä liemessä viisi minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, oliiviöljy ja mausteet.
- Jaa valkosipulinkynnet puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lientä. Sulje tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 179 kcal747 kJ
- Proteiinia 3,23 g
- Hiilihydraatteja17,9 g
- Rasvaa10,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei tämä nyt oikein toimi. Öljy jähmettyy purkin pintaan töhnäkerrokseksi, ja ovat pikemminkin happamia kuin makeita.
P81, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja purkkeja, marinoidut valkosipulinkynnet säilyvät joitain viikkoja.
Kauankohan nämä säilyy?