• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hyydytetty kalkkunakakku

Hyydytetty kalkkunakakku on pyöreä
Hyydytetty kalkkunakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 138 kcal / 100 g

    Ainekset

    15 annosta
      • 200gtäysjyväleipää (Pirkka tai Fazer Real)
      • 75gvoita

    Täyte

      • 5liivatelehteä
      • 2rklsitruunanmehua
      • 1(130 g)maustekurkku hienonnettuna
      • 1(n. 150 g)punainen paprika
      • 1dltilliä hienonnettuna
      • 1tlk(2 dl )vispikermaa
      • 2tlk(à 200 g)vähälaktoosista raejuustoa
      • 1tlsuolaa
      • 1/2tlmustapippuria
      • 1rklsinappia

    Päälle

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Paloittele leipäviipaleet ja jauha monitoimikoneessa muruiksi. Lisää sulatettu voi koneen käydessä. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta kylmään kovettumaan.
    2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Hienonna maustekurkku ja puhdistettu paprika aivan hienoksi. Hienonna tilli. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
    3. Puserra liivatelehdistä vesi tarkoin pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita sula liivate hyvin rahkan joukkoon tilavassa kulhossa. Lisää joukkoon vihannekset, raejuusto ja kermavaahto sekä mausteet ja sekoita hyvin.
    4. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Irrota reuna ja vedä kakku pohjapaperin avulla tarjoiluvadille.
    5. Koristele kakun pinta reunasta alkaen ilmavilla kalkkunafileeruusukkeilla. Täytä kakun keskusta tulppaaneiksi leikatuilla tai halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Koristele vielä hennoilla tillinlehdillä. Tarjoa voileipäkakun tapaan kylmänä. VIHJE: Ohuenohuita viipaleita on saatavana myös porsaanpaistista ja kinkusta, joita voi käyttää kalkkunan sijaan. Itse hyytelö ei sisällä lihaa, joten sama pohja sopii vihanneksilla koristeltuna kasvisten ystäville.

    Ravintosisältö per 100 g

    • 138 kcal578 kJ
    • Proteiinia8,6 g
    • Hiilihydraatteja7,3 g
    • Rasvaa8,1 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille