Lohi-porkkana-aladoopi ja mätikastike
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Nostalginen ja melko retro lohirengas on näyttävä tarjottava juhliin. Kokeile ja saatat ihastua.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
600 g | kirjolohifileetä tai |
200 g | kylmäsavustettua lohta tai kirjolohta tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
mustapippurirouhetta tai | |
1–2 | porkkanaa tai |
1 nippu | tilliä tai |
1 ruukku | tuoretta timjamia tai |
1 (3/4 dl) | sitruunan mehu tai |
3 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
6 | liivatelehteä tai |
Mätikastike | |
---|---|
2 dl | kuohukermaa tai |
200 g | kirjolohenmätiä tai |
1 rkl | sinappia tai |
(suolaa) tai | |
mustapippurirouhetta tai | |
1 tl | sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Viipaloi tuore kirjolohi ohuiksi viipaleiksi, edelleen suikaleiksi ja pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa ja mustapippurirouhetta. Anna graavaantua kylmässä yön yli.
Viipaloi porkkanat ja kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 3 minuuttia tai kattilassa. Kuutioi kylmäsavustettu kirjolohi.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Sekoita sitruunamehu ja vesi. Kuumenna seoksesta noin 1 dl ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos kylmän, laimennetun mehun joukkoon. Mausta sokerilla ja suolalla. Kaada liivate-mehuseosta ohut kerros kahden litran rengasvuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin niin, että mehu hyytyy.
Asettele hyytelökerroksen päälle porkkanaviipaleet ja timjaminoksia. Kaada päälle ohut kerros hyytelölientä ja hyydytä. Pane vuokaan kerroksittain graavilohi- ja kylmäsavulohikuutioita, tillisilppua ja mustapippurirouhetta. Kaada väliin hyytelölientä. Kaada loppu hyytelöliemi vuokaan ja ripottele pinnalle timjamia. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli vuorokautta.
Upota vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille salaatinlehtien päälle. Koristele hyytelö timjaminoksilla ja tarjoa mätikastikkeen kanssa.
Mätikastike: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mäti vaahdon joukkoon. Mausta sinapilla, mustapippurirouheella ja sokerilla. Tarkista suolaisuus. Siirrä kastike tarjolle kulhoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(17 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(13 arvostelua)
- yli 60 min4,5(4 arvostelua)
- yli 60 min5,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,7(7 arvostelua)
- yli 60 min2,8(9 arvostelua)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,1(18 arvostelua)