• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-porkkana-aladoopi ja mätikastike

Lohi-porkkana-aladoopi ja mätikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (125g)

Ainekset

12 annosta
    • 600gkirjolohifileetä
    • 200gkylmäsavustettua lohta tai kirjolohta
    • 1 1/2tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1-2porkkanaa
    • 1nipputilliä
    • 1ruukkutuoretta timjamia
    • 1(3/4 dl)sitruunan mehu
    • 3dlvettä
    • 2rklsokeria
    • 1/4tlsuolaa
    • 6liivatelehteä

Mätikastike

    • 2dlkuohukermaa
    • 200gkirjolohenmätiä
    • 1rklsinappia
    • (suolaa)
    • mustapippurirouhetta
    • 1tlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi tuore kirjolohi ohuiksi viipaleiksi, edelleen suikaleiksi ja pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa ja mustapippurirouhetta. Anna graavaantua kylmässä yön yli.
  2. Viipaloi porkkanat ja kypsennä mikroaaltouunissa täysteholla (600 W) noin 3 minuuttia tai kattilassa. Kuutioi kylmäsavustettu kirjolohi.
  3. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Sekoita sitruunamehu ja vesi. Kuumenna seoksesta noin 1 dl ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos kylmän, laimennetun mehun joukkoon. Mausta sokerilla ja suolalla. Kaada liivate-mehuseosta ohut kerros kahden litran rengasvuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin niin, että mehu hyytyy.
  4. Asettele hyytelökerroksen päälle porkkanaviipaleet ja timjaminoksia. Kaada päälle ohut kerros hyytelölientä ja hyydytä. Pane vuokaan kerroksittain graavilohi- ja kylmäsavulohikuutioita, tillisilppua ja mustapippurirouhetta. Kaada väliin hyytelölientä. Kaada loppu hyytelöliemi vuokaan ja ripottele pinnalle timjamia. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli vuorokautta.
  5. Upota vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille salaatinlehtien päälle. Koristele hyytelö timjaminoksilla ja tarjoa mätikastikkeen kanssa.
  6. Mätikastike: Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mäti vaahdon joukkoon. Mausta sinapilla, mustapippurirouheella ja sokerilla. Tarkista suolaisuus. Siirrä kastike tarjolle kulhoon.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja3,3 g
  • Rasvaa7,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille