Hyppää sisältöön
Idan grahamleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Idan grahamleipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Itse tehty leipä on ihanan pehmeä herkku ja syntyy melko vaivattomasti.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl

Ravintosisältö

  • Energia
    955 kJ / 228 kcal
  • Rasva
    4,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,3 g
  • Hiilihydraatit
    37,6 g
  • josta sokereita
    6,3 g
  • Proteiini
    7,3 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen.Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  3. Paista leivät 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (38 arviota)