• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Idan grahamleipä

Idan grahamleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 288 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen.Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät ja kohota liinan alla muhkeiksi. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  3. Paista leivät 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 288 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia6,8 g
  • Hiilihydraatteja42,8 g
  • Rasvaa7,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua