Helpot ruissämpylät
Itse tehdyt ruissämpylät maistuvat keiton tai salaatin kanssa.
n. 20-25 kpl30 - 60 min249 kcal / 100 g
Ainekset
n. 20-25 kpl
- 5dlmaitoa
- 50ghiivaa
- 3rklsiirappia
- 2tlsuolaa
- 3/4dlöljyä
- n. 6dlPirkka vehnäjauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman käsiin tarttuvaksi.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 20-25 sämpylää.
- Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 249 kcal1 040 kJ
- Proteiinia 6,81 g
- Hiilihydraatteja38 g
- Rasvaa7,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi