• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruukkuleipä

Ruukkuleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / 100 g

Ainekset

2 annosta

Koristeluun

    • kokonaisia manteleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja, osa jauhoista ja pehmeä margariini. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota kulhossa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
  2. Vuoraa kaksi lasittamatonta punasavesta valmistettua kukkaruukkua (halkaisijaltaan n. 12 cm) huolellisesti leivinpaperilla. Leikkaa reunojen yli jäävä paperi pois.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi soikeaa leipää ja aseta ruukkuihin pystyyn. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla. Voit koristella leivät ennen paistamista esimerkiksi kokonaisilla manteleilla.
  4. Paista ruukkuleivät ritilän päällä 175-asteisen uunin pohjalla noin 25-30 minuuttia. Leivän voit tarjota viipaloituna tai murtaa palan ruukusta keittolautaselle.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia7,5 g
  • Hiilihydraatteja43,3 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille