• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulumuorin omenaleipä

Joulumuorin omenaleipä on muotoiltu bostonkakun tapaan. Rusinoilla täytetty leipä on maistuva ja näyttävä lisä joulupöytään.
Joulumuorin omenaleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 308 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Täyte

    • 50gmargariinia tai voita
    • 1 1/2dlrusinoita

Voiteluun

    • 3rklvettä
    • 3rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kumoa huoneenlämpöinen omenasose taikinakulhoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää seos omenasoseen joukkoon. Lisää suola, pomeranssinkuori, öljy, siirappi, ja mysli. Lisää hiivaleipäjauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala jauhoja apuna käyttäen 25 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä levylle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet rusinoista. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Viipaloi rulla 10 palaan. Pane palat voideltuun sydänvuokaan tai pyöreään kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm)kierrepuoli ylöspäin. Leivo samoin toinen taikina.
  3. Kohota leivät liinan alla hyvin ja voitele ne vesi-siirappiseoksella. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Voitele vielä kypsät leivät vesi-siirappiseoksella. Kumoa hieman jäähtyneinä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 308 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia8,3 g
  • Hiilihydraatteja55 g
  • Rasvaa6,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille