Inkivääri-soijamarinoitu porsaan ulkofilee
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Inkivääri-soijamaustettu porsaan ulkofilee paistuu itsekseen uunissa. Tarjoa filee uunijuuresten ja perunoiden kanssa.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 (n. 1,2 kg) | Pirkka porsaan ulkofileetä tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Maustetahna | |
---|---|
1/4 dl | Pirkka soijakastiketta tai |
1 rkl | sinappia tai |
1 tl | inkivääriä raastettuna tai |
1/2 tl | sitruunanmehua tai |
Lisäksi | |
3 (250 g) | porkkanaa tai |
2 (150 g) | sipulia tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 | paistopussi tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista liha kauttaaltaan välillä kä ännellen. Muista ruskistaa myös fileen päät. Nosta liha pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita maustetahnan ainekset keskenään. Levitä pullasudilla tahnaa kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha paistopussiin ja nosta pussi uunivuokaan.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Nosta kasvikset paistopussiin lihan kanssa. Sulje pussi ja leikkaa yläosaan reikä. Työnnä reiästä paistolämpömittari lihan keskelle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes mittari näyttää 65 astetta. Ota liha uunista ja peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna lihan vetäytyä vähintään 20 minuuttia. Valmista pussiin kertyneestä nesteestä kastike. Tarjoa uunijuuresten ja perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta