• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Inkivääri-soijamarinoitu porsaan ulkofileeReseptin teki kumppani

Inkivääri-soijamarinoitu porsaan ulkofilee

Inkivääri-soijamaustettu porsaan ulkofilee paistuu itsekseen uunissa. Tarjoa filee uunijuuresten ja perunoiden kanssa.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1(n. 1,2 kg)Pirkka porsaan ulkofileetä
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Maustetahna

    • 1/4dlPirkka soijakastiketta
    • 1rklsinappia
    • 1tlinkivääriä raastettuna
    • 1/2tlsitruunanmehua

Lisäksi

    • 3(250 g)porkkanaa
    • 2(150 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1paistopussi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista liha kauttaaltaan välillä käännellen. Muista ruskistaa myös fileen päät. Nosta liha pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään. Levitä pullasudilla tahnaa kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha paistopussiin ja nosta pussi uunivuokaan.
  4. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Nosta kasvikset paistopussiin lihan kanssa. Sulje pussi ja leikkaa yläosaan reikä. Työnnä reiästä paistolämpömittari lihan keskelle.
  5. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes mittari näyttää 65 astetta. Ota liha uunista ja peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna lihan vetäytyä vähintään 20 minuuttia. Valmista pussiin kertyneestä nesteestä kastike. Tarjoa uunijuuresten ja perunoiden kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua