• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Karamellisoitu possuReseptin teki kumppani

Karamellisoitu possu

Karamellisoitu possu on korealainen herkku. Korealaisen keittiön suosikkiruoka maistuu keitetyn riisin ja kimchin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gporsaan ulkofileetä

Marinadi

    • 4valkosipulinkynttä
    • 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1/2dlPirkka soijakastiketta
    • 1 1/2rklGochujang-chilitahnaa
    • 1 1/2rklhunajaa
    • 1/2rklmaapähkinäöljyä
    • 1/2rklriisiviinietikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele puolet siitä ulkofileen pintaan.
  3. Kypsennä ulkofileetä 175 asteisessa uunissa n. 45 min. Nosta liha pois uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Leikkaa se sitten pitkittäin puoliksi ja noin sentin viipaleiksi ja laita palat kulhoon. Kaada joukkoon loput marinadista ja sekoita niin, että marinadia tarttuu joka palaseen.
  4. Paista viipaleita hetki uunin grillivastuksen alla. Tarjoile karamellisoitu possu keitetyn riisin ja kimchin kanssa. Koristele annokset tuoreella chilillä ja korianterilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua