• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Appelsiini-possuwokkiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-possuwokki

Appelsiini-possuwokki on maustettu kiinalaiseen tapaan. Voit valmistaa wokin myös broilerista. Lyhennä tällöin hieman kypsennysaikaa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 73,2 kcal / 100 g (270g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gporsaan ulkofileetä
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 1(150 g)punainen paprika
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 1 1/2rklPirkka soijakastiketta
    • 1-2tlsambal oelek chilitahnaa
    • 2dlappelsiinitäysmehua
    • 1/2dlappelsiinitäysmehua
    • 1/2rklperunajauhoja
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tlk(410 g)pavunituja
    • tai
    • mungpavun ituja
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • (1appelsiini)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa possu hyvin ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi porkkanat, sipuli ja paprika. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista possusuikaleet useassa erässä wokissa tai paistokasarissa. Mausta suikaleet suolalla. Siirrä ne lautaselle odottamaan.
  3. Kuullota porkkanat, sipuli, paprika ja valkosipuli. Siirrä lihasuikaleet takaisin pannulle. Mausta soijalla ja chilitahnalla. Kaada joukkoon appelsiinitäysmehu ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
  4. Sekoita 1/2 dl appelsiinitäysmehua ja perunajauhot. Kaada seos ohuena nauhana wokkiin samalla sekoittaen ja anna kiehahtaa. Mausta hunajalla ja lisää joukkoon valutetut pavunidut tai tuoreet mungpavun idut.
  5. Koristele persiljalla ja halutessasi appelsiinin lohkoilla. Tarjoa lisäksi riisiä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,2 kcal306 kJ
  • Proteiinia5,94 g
  • Hiilihydraatteja5,68 g
  • Rasvaa3,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Marjamusti5.1.2018

    Marjamusti. Jos pyöräytät possusuikaleet ensin perunajauhoissa ja sitten ruskistat ne nopesti kuumalla pannulla pienissä erissä , possu jää meheväksi eikä kastiketta tarvitse erikseen suurustaa, näin Kiinalaiset tekee .

  • Koekeittiö24.11.2015

    Kiitos huomioista, työvaihe lisätty ohjeeseen.

  • Nimetön käyttäjä22.11.2015

    Mihin hunaja laitetaan?