Inkiväärikala ja keltainen riisi
Inkiväärikala on helppo ja edullinen arkiruoka. Keltainen riisi on värjätty kurkumalla.
4 annostaalle 30 min669 kcal / annos (440g)
Ainekset
4 annosta
- 2rklöljyä
- 1ps(450 g)Pirkka wokvihanneksia (pakaste)
- 1tlk(2 dl)ruokakermaa
- 1-2cm palatuoretta inkivääriä (1 rkl raastettuna)
- 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Lisäksi
- 3dlpitkäjyväistä riisiä
- 7dlvettä
- 1Pirkka kasvisliemikuutio
- 1/2tlkurkumaa
Valmistus
alle 30 min- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen yksi kasvisliemikuutio ja 1/2 tl kurkumaa. Jätä suola pois.
- Suikaloi tai kuutioi kohmeinen seiti. Kuori tuoreesta inkiväärijuurakosta kuorta pois 1-2 cm:n verran ja raasta inkivääri.
- Kiehauta wok-vihanneksia paistokasarissa kuumassa öljyssä. Lisää ruokakerma ja mausta inkivääriraasteella, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Kiehauta. Nosta kalapalat paistokasariin ja sekoita varovasti kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia, jotta kala kypsyy. Tarjoa heti keitetyn riisin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 440g100 g
- 669 kcal2 800 kJ
- Proteiinia 28,6 g
- Hiilihydraatteja92 g
- Rasvaa20,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olisinpa jättänyt tekemättä