• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Inkiväärikala ja keltainen riisi

Inkiväärikala on helppo ja edullinen arkiruoka. Keltainen riisi on värjätty kurkumalla.
Inkiväärikala ja keltainen riisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 669 kcal / annos (440g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 3dlpitkäjyväistä riisiä
    • 7dlvettä
    • 1Pirkka kasvisliemikuutio
    • 1/2tlkurkumaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen yksi kasvisliemikuutio ja 1/2 tl kurkumaa. Jätä suola pois.
  2. Suikaloi tai kuutioi kohmeinen seiti. Kuori tuoreesta inkiväärijuurakosta kuorta pois 1-2 cm:n verran ja raasta inkivääri.
  3. Kiehauta wok-vihanneksia paistokasarissa kuumassa öljyssä. Lisää ruokakerma ja mausta inkivääriraasteella, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Kiehauta. Nosta kalapalat paistokasariin ja sekoita varovasti kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia, jotta kala kypsyy. Tarjoa heti keitetyn riisin kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 440g100 g

  • 669 kcal2 800 kJ
  • Proteiinia28,6 g
  • Hiilihydraatteja92 g
  • Rasvaa20,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua