• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tillinen kalakeitto

Tillinen kalakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 41,8 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 8dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 10kokonaista valkopippuria tai maustepippuria
    • 2porkkanaa
    • 8-10Pirkka perunaa (vihreä tai keltainen pussi)
    • 100gPirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 4dlmaitoa
    • 1rklvehnäjauhoja
    • nipputilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi kohmeinen kala. Pane palat kattilaan. Mittaa vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja pippurit. Keitä pari minuuttia. Nosta kalapalat pois liemestä reikäkauhalla.
  2. Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat aivan ohuiksi lanteiksi, perunat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kiehuvaan kalaliemeen sipulikuutioiden kanssa. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos kiehuvaan keittoon ja sekoita. Lisää kalapalat ja anna keiton kiehua vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja hienonna keittoon runsaasti tilliä juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi ruisleipää.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 41,8 kcal175 kJ
  • Proteiinia3,63 g
  • Hiilihydraatteja5,6 g
  • Rasvaa0,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua