Inkiväärimarinoitu kylmäsavulohisandwich
Resepti: Harri Syrjänen
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gkylmäsavulohta viipaleina
Marinadi
- 1rklraastettua inkivääriä
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsitruunan mehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlruohosipulia hienonnettuna
- 1/2tlhunajaa
Yuzu-majoneesi
- 2dlmajoneesia
- 2tlyuzu-hedelmän tai limetin mehua
- 1tlwasabia
Marinoitu punasipuli
- 1punasipuli
- 1/2dlpunaviinietikkaa
- 1/2dloliiviöljyä
- 1tlhienoa sokeria
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 4matalaa sämpylää (esim. Pågen Oivallus)
- 4rklmarinoitua punasipulia
- salaattia
- 4rklyuzu-majoneesia
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja pilko punasipuli puoli renkaiksi.
- Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa.
- Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon öljy.
- Laita punasipulit marinoitumaan liemeen n. 1 h välillä sekoittaen.
- Siivilöi liemi pois.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele se kylmäsavulohiviipaleille.
- Halkaise sämpylät ja täytä ne lohella. Sekoita majoneesin ainekset keskenään.
- Lisää leipien väliin marinoitu sipuli, salaatti sekä majoneesi.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
iha mahtavaa en oo maistanu mut mä tykkään muutenki kalasta