Inkiväärimarinoitu kylmäsavulohisandwichReseptin teki kumppani

Inkiväärimarinoitu kylmäsavulohisandwich

Resepti: Harri Syrjänen

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gkylmäsavulohta viipaleina

Marinadi

    • 1rklraastettua inkivääriä
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1tlsitruunan mehua
    • 1tlsitruunan kuorta raastettuna
    • 1tlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2tlhunajaa

Yuzu-majoneesi

    • 2dlmajoneesia
    • 2tlyuzu-hedelmän tai limetin mehua
    • 1tlwasabia

Marinoitu punasipuli

    • 1punasipuli
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1tlhienoa sokeria
    • ripaus suolaa

Lisäksi

    • 4matalaa sämpylää (esim. Pågen Oivallus)
    • 4rklmarinoitua punasipulia
    • salaattia
    • 4rklyuzu-majoneesia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja pilko punasipuli puoli renkaiksi.
  2. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa.
  3. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon öljy.
  4. Laita punasipulit marinoitumaan liemeen n. 1 h välillä sekoittaen.
  5. Siivilöi liemi pois.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele se kylmäsavulohiviipaleille.
  7. Halkaise sämpylät ja täytä ne lohella. Sekoita majoneesin ainekset keskenään.
  8. Lisää leipien väliin marinoitu sipuli, salaatti sekä majoneesi.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua