Sushirulla siiasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
3 dl (270 g) | sushiriisiä tai |
4 dl | vettä tai |
1 dl | Blue Dragon Sushi Su maustettua riisiviinietikkaa tai |
4 (600 g) | nahallista siikafileetä tai |
1 ruukku | ruohosipulia tai |
1/4 (100 g) | kurkkua tai |
40 g | tuoretta inkivääriä tai |
4 rkl | majoneesia tai |
4 levyä | merilevää tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai | |
wasabia tai |
Ravintosisältö
Energia | 975 kJ / 233 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 25 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 16 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi seisomaan veteen 20 minuutiksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Siirrä riisi kulhoon, lisää riisiviinietikka ja sekoita kevyesti puulastalla nostellen, ettei riisi puuroudu. Levitä riisi laakealle vadille ja jäähdytä huoneenlämmössä.
Leikkaa kolmesta siikafileestä viistosti ohuita viipaleita ilman nahkaa. Poista neljännestä fileestä nahka ja leikkaa siika ohuiksi tangoiksi. Hienonna ruohosipuli ja leikkaa kurkku noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi.
Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se majoneesiin.
Kokoa sushirullat. Jaa riisi neljään osaan ja taputtele se tasaisesti merilevälevyjen päälle. Käännä levyt ylösalaisin, riisipinta alaspäin kelmua vasten. Levitä merilevän päälle majoneesi, siika- ja kurkkutangot sekä puolet ruohosipulista. Raaka-aineet levitetään pienelle noin 2–3 cm:n alueelle, poikittain rullaussuuntaa vasten (valtaosa merilevästä jää peittämättä).
Kääri levyt kelmun tai bambumaton avulla kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.
Asettele siikaviipaleet tasaisesti sushirullien päälle. Leikkaa sushirulla terävällä veitsellä annospaloiksi. Pursota annospalojen leikkuupinnan päälle inkiväärimajoneesia pieniä täplinä ja koristele ruohosipulilla. Sushirullan voi tarjota myös kääretortun tapaan. Leikkaa sushi annospaloiksi, mutta jätä se kääretortun muotoon. Koristele pinta kuten edellä. Reseptistä tulee 4 rullaa. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
Vinkki! Muistathan, että sushi on herkullisimmillaan aina heti valmistuksen jälkeen. Kokeile myös katkarapu- ja kasvissushirullia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Siikafilee suomustettu kgHinta 49,99/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka Täysmajoneesi 380g 80%Hinta 3,29/kpl8,66/kg
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pirkka Parhaat wasabi 43gHinta 2,49/kpl57,91/kg
- Pirkka Parhaat nori merilevä 14gHinta 2,25/kpl160,71/kg
- Pirkka Parhaat sushiriisi 500gHinta 3,19/kpl6,38/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 1,99/kpl13,27/l
- Kurkku SuomiHinta n. 1,50/kpl4,29/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,15/kpl3,29/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Pirkka majoneesi 250gHinta 2,25/kpl9,00/kg
- Auran Maustamaton majoneesi 300gHinta 3,69/kpl12,30/kg
- Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150mlHinta 3,25/kpl21,67/l
- Blue Dragon wasabitahna 45gHinta 5,09/kpl113,11/kg
- Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43gHinta 3,49/kpl81,16/kg
- Saitaku Nori Merilevä 14gHinta 2,89/kpl206,43/kg
- Yutaka sushi nori-merilevä 11gHinta 2,39/kpl217,27/kg
- Oishii Yamato sushiriisi 1kgHinta 3,65/kpl3,65/kg
- Yutaka Sushi riisi 500gHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- 30 - 60 min4,6(34 arviota)
- 30 - 60 min3,9(89 arviota)
- yli 60 min2,6(20 arviota)
- 30 - 60 min2,9(7 arviota)
- 30 - 60 min3,2(46 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)