Sushirulla siiastaReseptin teki kumppani

Sushirulla siiasta

Kauniisti viimeistelty sushirulla siiasta sopii joulun perinteiseenkin kalapöytään. Raikkaassa sushirullassa maistuvat myös rapea kurkku ja inkiväärimajoneesi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 3dl(270 g)sushiriisiä
    • 4dlvettä
    • 1dlBlue Dragon Sushi Su maustettua riisiviinietikkaa
    • 4(600 g)nahallista siikafileetä
    • 1ruukkuruohosipulia
    • 1/4(100 g)kurkkua
    • 40gtuoretta inkivääriä
    • 4rklmajoneesia
    • 4levyämerilevää

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi seisomaan veteen 20 minuutiksi. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Siirrä riisi kulhoon, lisää riisiviinietikka ja sekoita kevyesti puulastalla nostellen, ettei riisi puuroudu. Levitä riisi laakealle vadille ja jäähdytä huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa kolmesta siikafileestä viistosti ohuita viipaleita ilman nahkaa. Poista neljännestä fileestä nahka ja leikkaa siika ohuiksi tangoiksi. Hienonna ruohosipuli ja leikkaa kurkku noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi.
  3. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se majoneesiin.
  4. Kokoa sushirullat. Jaa riisi neljään osaan ja taputtele se tasaisesti merilevälevyjen päälle. Käännä levyt ylösalaisin, riisipinta alaspäin kelmua vasten. Levitä riisin päälle majoneesi, siika- ja kurkkutangot sekä puolet ruohosipulista. Raaka-aineet levitetään pienelle noin 2-3 cm:n alueelle, poikittain rullaussuuntaa vasten (valtaosa riisistä jää peittämättä).
  5. Kääri levyt kelmun tai bambumaton avulla kääretortun tapaan tiukoiksi rulliksi.
  6. Asettele siikaviipaleet tasaisesti sushirullien päälle. Leikkaa sushirulla terävällä veitsellä annospaloiksi. Pursota annospalojen leikkuupinnan päälle inkiväärimajoneesia pieniä täplinä ja koristele ruohosipulilla. Sushirullan voi tarjota myös kääretortun tapaan. Leikkaa sushi annospaloiksi, mutta jätä se kääretortun muotoon. Koristele pinta kuten edellä. Reseptistä tulee 4 rullaa. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Muistathan, että sushi on herkullisimmillaan aina heti valmistuksen jälkeen. Kokeile myös katkarapu- ja kasvissushirullia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille