Pikkelöintiliemi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 dl | väkiviinaetikkaa tai |
2 dl | sokeria tai |
3 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 531 kJ / 127 kcal |
Rasva | 0 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 29,9 g |
josta sokereita | 29,9 g |
Proteiini | 0 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Mittaa pikkelöintiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri sulaa.
Pane pikkelöitävät raaka-aineet kulhoon tai lasipurkkiin. Kaada päälle kuumaa pikkelöintilientä, kunnes raaka-aineet peittyvät. Anna jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä muutama tunti, mielellään yön yli. Pikkelöidyt kasvikset ja marjat säilyvät jääkaapissa noin viikon. Reseptillä tulee noin 5 dl valmista pikkelöintilientä.
Lisää halutessasi pikkelöintiliemeen mausteita, esimerkiksi fenkolin- ja korianterin siemeniä, tähtianista, yrttejä, inkivääriä, maustepippuria tai chiliä. Kokeile myös rohkeasti pikkelöidä erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja: 1. LUUMUPIKKELI: 350 g pestyjä ja puolitettuja luumuja ja 3 tähtianista, 2. PORKKANAPIKKELI: 500 g ohuiksi lastuiksi höylättyä porkkanaa ja 1 rkl korianterinsiemeniä, 3. PUOLUKKAPIKKELI: 4 dl puolukoita ja 4 oksaa tuoretta timjamia, 4. VALKOSIPULI-CHILIPIKKELI: 80 g (n. 20 kpl) kuorittuja valkosipulinkynsiä ja 1–2 chiliä viipaleina, 5. KAALI-FENKOLIPIKKELI: 200 g suikaloitua valkokaalia ja 200 g suikaloitua fenkolia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,9(7 arviota)
- yli 60 min3,9(335 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min3,9(136 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min4,3(36 arviota)
- yli 60 min4,6(46 arviota)