Marinoidut silakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoidut silakat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Espanjalaishenkiset marinoidut tapassilakat maistuvat uusien perunoiden kera tai osana kalapöytää.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1/2 kg
 
silakkafileitä
tai
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

1 (50 g)
 
pieni punasipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai

Liemi

1 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 dl
 
valkoviiniä
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
4
 
neilikkaa
tai
1/2 tl
 
chilihiutaleita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 246 kJ / 298 kcal
Rasva
17,1 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
1,2 g
josta sokereita
0,5 g
Proteiini
30,9 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhtele silakkafileet. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Käännä silakkafileet kaksin kerroin ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuori ja viipaloi punasipuli sekä valkosipulinkynnet.

Laita silakat ja sipulit tarjoiluastiaan kerroksittain.

Mittaa kattilaan viinietikka, valkoviini, laakerinlehdet murskattuna, neilikat ja chilihiutaleet. Kiehauta seos, jäähdytä ja kaada silakoiden päälle.

Anna maustua pari tuntia viileässä ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Silakkafilee kg
    Hinta 15,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka neilikka 25g jauhettu
    Hinta 1,45/kpl
    58,00/kg
  • Santa Maria Chilihiutaleet Luomu, purkki 27g
    Hinta 2,99/kpl
    110,74/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
    Hinta 2,09/kpl
    104,50/kg
  • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
    Hinta 1,85/kpl
    61,67/kg
  • Urtekram Luomu Chilihiutale 23g
    Hinta 2,45/kpl
    106,52/kg
  • Delizie di Calabria chilihiutale 40g
    Hinta 5,35/kpl
    133,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (9 arviota)

  • Sanna
    3 vuotta sitten
    Mikä tästä tekee "espanjalaistyylisen"?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Sanna, reseptin tekijät ovat inspiroituneet espanjalaisesta klassikosta; Boquerones en vinaigre eli viinietikassa, valkosipulissa ja oliiviöljyssä marinoiduista kaloista. Se on espanjalainen tapas jossa, marinoidut kalat tehdään tuoreista anjoviksista, mutta Suomessa boqueronesit voi hyvin tehdä silakoista kun suosistaan paikallisia kalalajeja.