Marinoidut silakat
Espanjalaishenkiset marinoidut tapassilakat maistuvat uusien perunoiden kera tai osana kalapöytää. Noin 1,70€/annos.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1/2kgsilakkafileitä
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 1(50 g)pieni punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
Liemi
- 1dlvalkoviinietikkaa
- 1dlvalkoviiniä
- 2laakerinlehteä
- 4neilikkaa
- 1/2tlchilihiutaleita
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele silakkafileet. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Käännä silakkafileet kaksin kerroin ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Laita silakat ja sipulit tarjoiluastiaan kerroksittain.
- Mittaa kattilaan viinietikka, valkoviini, laakerinlehdet murskattuna, neilikat ja chilihiutaleet. Kiehauta seos, jäähdytä ja kaada silakoiden päälle.
- Anna maustua pari tuntia viileässä ennen tarjoilua.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mikä tästä tekee "espanjalaistyylisen"?
Sanna, reseptin tekijät ovat inspiroituneet espanjalaisesta klassikosta; Boquerones en vinaigre eli viinietikassa, valkosipulissa ja oliiviöljyssä marinoiduista kaloista. Se on espanjalainen tapas jossa, marinoidut kalat tehdään tuoreista anjoviksista, mutta Suomessa boqueronesit voi hyvin tehdä silakoista kun suosistaan paikallisia kalalajeja.