• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Marinoidut silakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoidut silakat

Espanjalaishenkiset marinoidut tapassilakat maistuvat uusien perunoiden kera tai osana kalapöytää. Noin 1,70€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1/2kgsilakkafileitä
    • suolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

    • 1(50 g)pieni punasipuli
    • 2valkosipulinkynttä

Liemi

    • 1dlvalkoviinietikkaa
    • 1dlvalkoviiniä
    • 2laakerinlehteä
    • 4neilikkaa
    • 1/2tlchilihiutaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele silakkafileet. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  2. Käännä silakkafileet kaksin kerroin ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
  4. Laita silakat ja sipulit tarjoiluastiaan kerroksittain.
  5. Mittaa kattilaan viinietikka, valkoviini, laakerinlehdet murskattuna, neilikat ja chilihiutaleet. Kiehauta seos, jäähdytä ja kaada silakoiden päälle.
  6. Anna maustua pari tuntia viileässä ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua