Marinoidut silakat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Espanjalaishenkiset marinoidut tapassilakat maistuvat uusien perunoiden kera tai osana kalapöytää.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1/2 kg | silakkafileitä tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Lisäksi | |
---|---|
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
Liemi | |
1 dl | valkoviinietikkaa tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
2 | laakerinlehteä tai |
4 | neilikkaa tai |
1/2 tl | chilihiutaleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 246 kJ / 298 kcal |
Rasva | 17,1 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 1,2 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 30,9 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huuhtele silakkafileet. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Käännä silakkafileet kaksin kerroin ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
Kuori ja viipaloi punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
Laita silakat ja sipulit tarjoiluastiaan kerroksittain.
Mittaa kattilaan viinietikka, valkoviini, laakerinlehdet murskattuna, neilikat ja chilihiutaleet. Kiehauta seos, jäähdytä ja kaada silakoiden päälle.
Anna maustua pari tuntia viileässä ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Urtekram Luomu Chilihiutale 23gHinta 2,45/kpl106,52/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,55/kpl62,00/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Neilikka 30g jauh pussi maustPlussa-kortillaEtuhinta 1,40/kpl46,67/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (58,33/kg)
- Santa Maria Chilihiutaleet Luomu, purkki 27gHinta 2,99/kpl110,74/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,4(10 arviota)
- yli 60 min4,7(48 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min3,4(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (9 arviota)
- Sanna4 vuotta sittenMikä tästä tekee "espanjalaistyylisen"?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSanna, reseptin tekijät ovat inspiroituneet espanjalaisesta klassikosta; Boquerones en vinaigre eli viinietikassa, valkosipulissa ja oliiviöljyssä marinoiduista kaloista. Se on espanjalainen tapas jossa, marinoidut kalat tehdään tuoreista anjoviksista, mutta Suomessa boqueronesit voi hyvin tehdä silakoista kun suosistaan paikallisia kalalajeja.