• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Intialainen lammaspata

Intialainen lammaspata valmistuu helposti testatulla Pirkka-reseptillä. Jogurttimarinadi ja tomaatti-pinaattikastike maustavat padan herkulliseksi.
Intialainen lammaspata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 266 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gluutonta lampaanlihaa tai naudan paistia

Jogurttimarinadi

    • 1dlmaustamatonta jogurttia
    • 4valkosipulinkynttä
    • 2 1/2tlgaram masala -mausteseosta
    • 1tlSambal oelek chilitahnaa
    • 1/4tlinkivääriä

Pataan

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Leikkaa liha kuutioiksi ja nostele ne jogurttimarinadiin maustumaan vähintään tunniksi.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja ruskista lihapalat kahdessa erässä. Kuullota sipuli ja nosta lihapalat takaisin pataan. Lisää vesi ja anna lihapalojen hautua kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
  3. Lisää pataan paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Nostele pinnalle pinaattipalat, sekoita varovasti ja kuumenna vielä hetki. Keitä lisäksi basmatiriisiä ja tarjoa aterialla lämpimiä Pirkka naanleipiä.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 266 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia32,4 g
  • Hiilihydraatteja8,8 g
  • Rasvaa12,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3