• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lammaskorma

Intialainen lammaskorma haudutetaan meheväksi. Pirkka-koekeittiön korma viimeistellään vihreillä pavuilla. Tarjoa riisin ja naan-leivän kanssa.
Lammaskorma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Poista sulaneesta paistista ylimääräinen rasva ja isot kalvot. Leikkaa paisti isoiksi kuutioiksi (noin 3 cm x 3 cm).
  2. Ruskista lihapalat pannussa tilkassa öljyä kahdessa-kolmessa erässä. Siirrä lihapalat pataan ja mausta suolalla.
  3. Viipaloi kuoritut, halkaistut sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chili, josta on poistettu siemenet.
  4. Kiehauta sipulit, chili ja inkivääri öljyssä. Lisää joukkoon garam masala ja kurkuma. Sekoita maustetut sipulisuikaleet ja jogurtti pataan lihan kanssa. Nosta pata liedelle kuumenemaan.
  5. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta pata uuniin. Hauduta kannen alla 175 asteisessa uunissa 1 1/2-2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
  6. Lisää pataan kypsymisen loppuvaiheessa pavut. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria tai persiljaa.
  7. Tarjoa keitetyn basmatiriisin ja lämpimien Pirkka naanleipien kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja2,61 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille