Tandoorikana
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Litistetty tandoorikana kypsyy perinteistä kokonaista kanaa nopeammin ja tasaisemmin eikä ehdi kuivua kypsennettäessä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (n. 1,2 kg) | kokonainen broileri (miedosti suolattu) tai |
Tandooritahna | |
---|---|
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | maustamatonta jogurttia tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1 | limetin mehu tai |
1/2 rkl | inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | garam masala -mausteseosta tai |
1 tl | kurkumaa tai |
2 tl | tai |
2 tl | jauhettua korianteria tai |
2 tl | cayennepippuria tai |
2 tl | svupaprikaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Minttu-jogurttikastike | |
2 dl | maustamatonta jogurttia tai |
2–3 rkl | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 943 kJ / 225 kcal |
Rasva | 13,1 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 2,5 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 23,8 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla.
Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle.
Irrota broilerin selkäranka leikkaamalla se irti keittiösaksilla sen molemmilta puolilta. Pyyhi broileri sisältä puhtaaksi.
Käännä broileri toisin päin ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten, jotta siitä tulee litteä.