Hyppää sisältöön
TandoorikanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tandoorikana

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Litistetty tandoorikana kypsyy perinteistä kokonaista kanaa nopeammin ja tasaisemmin eikä ehdi kuivua kypsennettäessä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (n. 1,2 kg)
 
kokonainen broileri (miedosti suolattu)
tai

Tandooritahna

2–3
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
maustamatonta jogurttia
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1
 
limetin mehu
tai
1/2 rkl
 
inkivääriä raastettuna
tai
1 rkl
 
garam masala -mausteseosta
tai
1 tl
 
kurkumaa
tai
2 tl
 
tai
2 tl
 
jauhettua korianteria
tai
2 tl
 
cayennepippuria
tai
2 tl
 
svupaprikaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Minttu-jogurttikastike

2 dl
 
maustamatonta jogurttia
tai
2–3 rkl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
943 kJ / 225 kcal
Rasva
13,1 g
josta tyydyttynyttä
3,3 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
23,8 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla.
Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle.
Irrota broilerin selkäranka leikkaamalla se irti keittiösaksilla sen molemmilta puolilta. Pyyhi broileri sisältä puhtaaksi.
Käännä broileri toisin päin ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten, jotta siitä tulee litteä.