Lihapata oriental
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Lihapata oriental maustetaan intialaiseen tapaan. Perunat ja porkkanat kypsyvät kätevästi samassa padassa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai naudan palapaistia tai |
2–3 | sipulia tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
n. 1/2 l | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
2 tl | garam masala -mausteseosta (Santa Maria) tai |
1 tl | inkivääritahnaa tai |
1 tl | sambal oelek chilitahnaa tai |
3 | porkkanaa tai |
6–7 | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 307 kJ / 73 kcal |
Rasva | 3,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 5,5 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ruskista lihapalat kahdessa tai kolmessa erässä padassa tilkassa öljyä. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kiehauta myös sipulit öljyssä.
Pane lihapalat pataan sipulilohkojen kanssa ja kaada pataan noin 1/2 litraa vettä. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet. Hauduta kannen alla 175-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat 1/2 sentin viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Pane porkkanaviipaleet sekä perunalohkot pataan lihapalojen kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
Hauduta edelleen kannen alla noin 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa ja juurekset kypsiä. Hienonna padan pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Naudan Ulkopaisti (palvelutiskiltä)Hinta 17,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Meira mauste Garam masala 28gHinta 0,99/kpl35,36/kg
- Spice Up! Inkivääritahna 110gHinta 2,59/kpl23,55/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kgEtuhinta 0,99/kpl0,50/kgnorm. 2,29/kpl (1,15/kg)
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- Snellman kunnon karjalanpaisti 500gHinta 7,99/kpl15,98/kg
- Naudan Ulkopaisti kg (meillä pakattu)Hinta 17,95/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria Indian Garam Masala mausteseos, purkki 33gHinta 3,35/kpl101,52/kg
- Meira Garam Masala 36g tlk maustes sltonHinta 1,79/kpl49,72/kg
- Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(11 arviota)
- yli 60 min3,8(564 arviota)
- yli 60 min3,9(204 arviota)
- yli 60 min4,5(38 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min3,9(88 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,8(112 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (58 arviota)
- Pataruokien ystävä10 päivää sittenPerunoita ja porkkanoita kannattaa kypsentää pidempään, kokeilla välillä niiden kypsyyttä. Vettä ei kannata lisätä liikaa.
- Minna6 vuotta sittenTiesittekö, Keako? Nykyisten reseptien hintatiedot/arviot ovat vuodelta 2016. Rohkenen epäillä, että hinnat olisivat tänä päivänä samat🤔
- Taru7 vuotta sittenTodella hyvä resepti. Itse pidän voimakkaista mauista, joten mausteita mittasin ruokalusikalla teelusikan sijaan. Itse myös kypsensin ruokaa pidempään uunissa mitä reseptissä sanottiin. Jatkoo menee tämä resepti!
- Miia8 vuotta sittenKokeilemisen arvoinen resepti ehdottomasti, liemi on todella makoisaa!
- Tartza8 vuotta sittenOnpa maukasta,vaihelua perinteiselle karjalan paistille