• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lihapata oriental

Lihapata oriental maustetaan intialaiseen tapaan. Perunat ja porkkanat kypsyvät kätevästi samassa padassa. N. 1,80€/annos.
Lihapata oriental
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 91,6 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 2-3sipulia
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • n. 1/2lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 2tlgaram masala -maustesekoitusta (Santa Maria)
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1tlSambal oelek chilitahnaa
    • 3porkkanaa
    • 6-7Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)

Pinnalle

    • 1dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihapalat kahdessa tai kolmessa erässä padassa tilkassa öljyä. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kiehauta myös sipulit öljyssä.
  2. Pane lihapalat pataan sipulilohkojen kanssa ja kaada pataan noin 1/2 litraa vettä. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet. Hauduta kannen alla 175-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  3. Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat 1/2 sentin viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Pane porkkanaviipaleet sekä perunalohkot pataan lihapalojen kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Hauduta edelleen kannen alla noin 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa ja juurekset kypsiä. Hienonna padan pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 91,6 kcal383 kJ
  • Proteiinia7,59 g
  • Hiilihydraatteja4,89 g
  • Rasvaa4,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille35