Lihapata orientalTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihapata oriental

Lihapata oriental maustetaan intialaiseen tapaan. Perunat ja porkkanat kypsyvät kätevästi samassa padassa. N. 1,80€/annos.

  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 91,6 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 2-3sipulia
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • n. 1/2lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 2tlgaram masala -maustesekoitusta (Santa Maria)
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1tlsambal oelek chilitahnaa
    • 3porkkanaa
    • 6-7Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)

Pinnalle

    • 1dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista lihapalat kahdessa tai kolmessa erässä padassa tilkassa öljyä. Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kiehauta myös sipulit öljyssä.
  2. Pane lihapalat pataan sipulilohkojen kanssa ja kaada pataan noin 1/2 litraa vettä. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet. Hauduta kannen alla 175-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  3. Kuori porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat 1/2 sentin viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Pane porkkanaviipaleet sekä perunalohkot pataan lihapalojen kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Hauduta edelleen kannen alla noin 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa ja juurekset kypsiä. Hienonna padan pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 91,6 kcal383 kJ
  • Proteiinia7,59 g
  • Hiilihydraatteja4,89 g
  • Rasvaa4,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 44 arvostelua
  • Minna26.10.2018

    Tiesittekö, Keako? Nykyisten reseptien hintatiedot/arviot ovat vuodelta 2016. Rohkenen epäillä, että hinnat olisivat tänä päivänä samat🤔

  • Taru10.12.2017

    Todella hyvä resepti. Itse pidän voimakkaista mauista, joten mausteita mittasin ruokalusikalla teelusikan sijaan. Itse myös kypsensin ruokaa pidempään uunissa mitä reseptissä sanottiin. Jatkoo menee tämä resepti!

  • Miia11.12.2016

    Kokeilemisen arvoinen resepti ehdottomasti, liemi on todella makoisaa!

  • Tartza21.11.2016

    Onpa maukasta,vaihelua perinteiselle karjalan paistille