Intialainen linssikeitto
Tuhti, intialaistyylisesti maustettu tomaattinen linssikeitto. Noin 0,85 €/annos.
5 annostaalle 30 min
Ainekset
5 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 7(500 g)perunaa
- 2rklöljyä
- 2tljuustokuminaa
- 2tlcurrya
- 1-2tlgaram masala -mausteseosta
- 3dlvettä
- 1tlk(380 / 230 g)Pirkka punaisia linssejä suolaliemessä
- 1tlk(390 g)Pirkka valkosipulitomaattimurskaa
- 2 1/2dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
- tuoretta korianteria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja perunat. Sekoita ja kuumenna. Lisää vettä niin että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi.
- Valuta ja huuhdo linssit, lisää ne tomaattimurskan, veden ja suolan kanssa kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 min.
- Sekoita kasvirasvasekoite keittoon, kuumenna ja tarkista maku. Hienonna pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää ja maistui myös lapsille
Hyvää on, mutta kuten monen muunkin "30 minuutin" reseptin kanssa, minulla tätä kokatessa menee todellisuudessa lähemmäs puolitoista tuntia.
Todella maukas ja helppo kasvisruoka :). Lisää tällaisia reseptejä!
Yksi vakioruoista, todella hyvää.
Todella hyvää ja mausteista. Linssejä olisi voinut lisätä enemmänkin.
Onpa kerrankin hyvää kasvisruokaa! Ja helppo resepti. 5/5
Todella herkullista👏
Oikein maukasta tuli. Kermaa laitoin 1,5 dl.
Helppoa ja hyvää!
Aivan erinomainen resepti, ja toimii vähemmän vegaanisenakin kun vaihtaa ruokakermaan.