Palak paneerTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palak paneer

Palak paneer on intialainen kasvisruoka, jossa on kotijuustoa pinaattikastikkeessa. Tarjoa lisäksi jogurttiraitaa, basmatiriisiä ja naanleipää. Noin 2,50€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Jogurttiraita

    • 1(50 g)pieni porkkana
    • 100gkurkkua
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2ruukkuatuoretta minttua
    • 1/2tlgaram masalaa
    • 2dlArla Lempi turkkilaista jogurttia
    • ripaussokeria
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin jogurttiraita. Kuori porkkana. Raasta porkkana ja kurkku karkeaksi raasteeksi. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi ja minttu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Kuivaa juusto ja leikkaa se viipaleiksi. Paista juustoa öljyssä pinnoitetulla pannulla, jotta juusto saa hieman väriä. Nosta sivuun.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja inkivääriraasteella. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
  4. Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Mausta suolalla. Lisää joukkoon lopuksi juusto ja viimeistele tuoreella korianterilla. Tarkista maku, lisää mausteita halutessasi. Tarjoa palak paneer basmatiriisin, raidan ja naanleivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa lisäksi myös minttu-korianterikastiketta. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua