Dahl eli linssimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Dahl eli linssimuhennos

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Dahl eli linssimuhennos valmistuu alle vartissa! 15 minuutissa saat herkullisen kasvisruoan, johon lisämakua tuovat muun muassa kurkuma ja inkivääri.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 1/2 dl
 
punaisia linssejä (kuivattu)
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1–2 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
1 tl
 
garam masala -mausteseosta
tai
1/2 tl
 
kurkumaa
tai
1/2 tl
 
chilijauhetta
tai
(1/2 tl
 
korianterinsiemeniä)
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
5 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
394 kJ / 94 kcal
Rasva
2,1 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
11,9 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Huuhdo linssit kylmällä vedellä.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita rasvassa kattilassa. Sekoita joukkoon mausteet.

Lisää joukkoon vesi ja linssit. Anna kiehua kannen alla 10–15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa lisäkkeenä tai kasvisruokana riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (164 arviota)

  • Onerva
    5 päivää sitten
    Heiii, Intiassa asuneena, voi tehdä vielä yksinkertaisemman, mutta hyvän. Ainekset: 1-2 sipulia, 4 valkosipulin kynttä, chiliä, juustokuminaa, suolaa, kurkumaa. Pilko sipuli ja 4 valkosipulin kynttä. Punaisia linssejä ( 1 pkt noin neljälle), halutessa ripaus sitruuna mehua.. Paista öljyn kanssa ja lisää tuoretra tai kuivattua chiliä ( ei mauste seos chili) paista kunnes pehmeitä. Samalla: Huuhdo linssit runsaassa vedessä juoksevan veden alla kattilassa, noin 4 kertaa, kunnes vesi kirkasta. Laita vettä että linssit peittyy noin kolme centtiä yli linssien. Lisää 1 tl kurkumaa ja juustokuminaa 1 tl. Ja suolaa maun mukaan Sekoita välillä että ei jymähdä pohjaan. Keitä hiljakseen noin 5-10 min min, kunnes pehmeitä, mutta ei täysin hajonneita. Kun sipulit paistuneet, lisää vettä, että sipulit juuri peittyy, anna porista ilman kantta tms. Leikkaa 1-2 tomaattia pieniksi kuutioiksi. Kun sipulista melkein kaikki vesi haihtunut lisää tomaatit ja paista kunnes pehmeitä ja lisää linssien sekaan . Tarjoa riisin kanssa , lisänä voi jugurttia/ tai kermaviiliå, mihin on lisätty paahdettua juustokuminan siemeniä, raastettua kurkkua, jos chiliä on laittanut paljon..
  • Wnbvegaani
    6 päivää sitten
    En tee toiste: yksitoikkoinen annos lautasella riisin kanssa. Kiertoaika oli pidempi kuten muutkin ovat huomauttaneet. Laitoin mausteita reilusti, tuoretta inkivääriä erityisesti. @ilmaluft: aloin liottamaan punaisia linssejä mutta se jäi tuntiin kun googletin, että näillä linsseillä siitä voi jopa olla haittaa. Lähteeni olivat tosin vain suomenkielisiä. Jos tekisin toiste, laittaisin vähän hunajaa tuomaan jotain iloa lautaselle. Kiva oli kuitenkin kokeilla jotakin muuta kuin keittoa linsseistä. 2/5.
  • Mauste mies
    1 kuukausi sitten
    Muuten oikein mainio resepti, mutta mausteiden määrät kannattaa vähintään tuplata.
  • Ilma Luft
    4 kuukautta sitten
    Hei! Kaikkia linssejä, myös punaisia on hyvä liottaa yön yli. Ehkä ne eivät ole myrkyllisiä liottamatta, mutta vatsavaivoja tulee vähemmän, maistuu paremmalta ja näyttää kauniimmalta. Perinteisten linssimaiden resepteissä on aina liotus, joskus viikonkin, tietysti huudellen päivittäin. Ymmärrän hyvin että nopeus on houkutteleva juttu, mutta vapaaehtoinen liotus on hyvä.
  • Hellu
    8 kuukautta sitten
    Lisää mausteita, pidempi haudutus jotta linssit pehmenevät, ainakin 30 min nestettä tarvittaessa lisäten.
  • Liini
    1 vuosi sitten
    Tykkäsin kovasti mausta! Kurkuma ja inkivääri toimi tässä erinomaisesti. Positiivista myös se, että oli helppo ja nopea valmistaa ja edullinen ruoka. Menee jatkoon.
  • Kömpelö kokkiko ?
    1 vuosi sitten
    Ruoka ihan maukasta pienellä suolan lisäyksellä. Ihmettelen vaan millä näitten ruokien valmistusaika on laskettu ? Linssipussin kyljessä ilmotetaan keittoajaksi 15-20 min. ja ohjeessa väitetään että koko ruoka valmistuu 15 minuutissa. Kiinnostais tietää keneltä se oikeesti tossa ajassa valmistuu ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kömpelö kokkiko, kiitos palautteesta. Päivitämme ohjetta.
  • Guru
    1 vuosi sitten
    Mausteet kun tuplaa, niin rupeaa maistumaan jollekin.
  • Sata kertaa valmistanut
    2 vuotta sitten
    Vegaanin lohturuokaa ja helposti sovellettavissa
  • Juho
    2 vuotta sitten
    Perheemme varmaa vakioruokaa!