Hyppää sisältöön
Intialainen pinaattijuusto, palak paneerTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Intialainen pinaattijuusto, palak paneer

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Intialainen pinaattijuusto eli palak paneer on helppo ja nopea valmistaa. Juustoksi sopii perinteisen paneerin sijaan myös leipäjuusto tai kotijuusto.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1
 
sipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
garam masala -mausteseosta
tai
1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
tai
 
raastettuna
tai
2 ps (à 150 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
200 g
 
leipäjuustoa
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
568 kJ / 136 kcal
Rasva
10,6 g
josta tyydyttynyttä
5,7 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkivääritahnalla. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.
Vinkki! Leipäjuuston tilalla voit käyttää kotijuustoa tai alkuperäisessä reseptissä käytettävää paneer-juustoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Meira mauste Garam masala 28g
    Hinta 0,99/kpl
    35,36/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 1,09/kpl
    47,39/kg
  • Spice Up! Inkivääritahna 110g
    Hinta 2,59/kpl
    23,55/kg
  • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
    Hinta 0,40/kpl
    2,67/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,99/kpl
    2,83/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Santa Maria Indian Garam Masala mausteseos, purkki 33g
    Hinta 3,35/kpl
    101,52/kg
  • Meira Garam Masala 36g tlk maustes slton
    Hinta 1,79/kpl
    49,72/kg
  • Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mauste
    Hinta 1,15/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka Luomu juustokumina 27g
    Hinta 2,85/kpl
    105,56/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,19/kpl
    7,95/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Apetit kotimainen pinaatti 150g pakaste
    Hinta 1,15/kpl
    7,67/kg
  • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Plussa-etu −7 %
    Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,70/2 kpl
    6,17/l
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
  • Juustoportti Luomu Leipäjuusto 140 g
    Hinta 3,25/kpl
    23,21/kg
  • Pirkka minileipäjuusto 120g laktoositon
    Hinta 2,79/kpl
    23,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (253 arviota)

  • Kirsti
    1 vuosi sitten
    Korvasin juuston tofulla, ja laitoin aika moninkertaisen määrän Garam Masalaa. 6/5
  • Miki
    2 vuotta sitten
    Testasin fetalla kun joku sitä kehui ja ihan kamalaa! Maistuu pelkkä suola. Mausteet eivät maistu pinaatin alta muulta kuin vähän tunkkaiselta
  • Hoplaa
    3 vuotta sitten
    Hyvä vinkki edellä valuttaa pinaatti, tulee paksumpi ja vähemmän vetinen soosi. Mausteiden määrästä onkin moni jo edellä kommentoinut - kurkuma sopii tähän myös. Mukavan vaivaton ohje joka maistui aikuisille, lapset eivät oikein arvostaneet 😂
  • Pientä säätöä ja avot!
    4 vuotta sitten
    Kannattaa joko sulattaa ja valuttaa pinaatti ennen kattilaan heittämistä tai vaihtoehtoisesti keittää pinaatista nestettä pois, ennen kerman lisäämistä, niin saa enemmän makua irti. Reseptin mausteita reippaasti lisää ja lisäisin myös ripauksen kanelia. Muuten ihan super helppo ja nopea, meikä tykkää.
  • Pekka Peitsi
    5 vuotta sitten
    Jäi todella mauttomaksi, mausteet voi varmaan viisinkertaistaa että saa samantapaista kuin ravintoloissa. Muuten ok, leipäjuuston käyttö hyvä idea.
  • Sofia
    5 vuotta sitten
    Mausteiden määrä on tässä reseptissä ihan pielessä, laitoin noin kolminkertaisen määrän reseptin mausteita ja lisäsin vielä kanelia.
  • Oat block paneer
    5 vuotta sitten
    Rutkasti enemmän mausteita, etenkin inkivääriä, ja lisäsin myös tuoretta melko voimakasta chiliä. Kermaa oli mielestäni liikaa, loraus riittäisi. Käytin oat block valmistetta, toimi todella hyvin enkä olisi huomannut ettei ollut juustoa ellen olisi tiennyt - suosittelen!!
  • helena
    5 vuotta sitten
    Mara hyvä! Kilokalorit voi ihan hyvin itse laskea kun tietää mutä ruokaan on laittanut. Tietoa saa esim. Finelin sivuilta ja tuoteselosteista. Todella hyvää kun laittaa mausteita 3-4 kertaa ohjeessa mainitusta. Teen tofusta ja hyvää tulee.
  • Elmeri
    6 vuotta sitten
    Mistään kaupasta ei löytynyt apetina paneer juustoa ,laitoin grillijuustoa. Hyvin toimi!
  • Palsu
    6 vuotta sitten
    Naisytäväni käyttää fetaa, paras ikinä
  • mausteita maun mukaan
    6 vuotta sitten
    Tein ruuan tofusta ja hyvää tuli. Mausteiden määrän ainakin triplasin ja lisäsin vielä neilikkaa ja kanelia. Kotikokki osaa kyllä arvioida mausteet ja lisätä tarpeen mukaan. Ymmärrän kyllä reseptinkin määrät ja tiedän lapsiperheitä ja muitakin joilla ruoka ei saa "maistua" juuri miltään.
  • sori
    6 vuotta sitten
    sori mut tämä resepti ei ole palak paneer
  • Herkkukeittiö Namskis
    6 vuotta sitten
    Hei! Teimme tänään tätä intialaista pinaattijuustoa. Reseptin maustemäärä jättää ruuan erittäin miedoksi, ellei jopa mauttomaksi. Jos haluat intialaisen ravintolan tasoista ruokaa, laita mausteita kolminkertainen määrä.
  • Mara
    6 vuotta sitten
    Kiva, kun on annettu kalorit, mutta olisi täsmällisempää mainita myös kokonais- tai annoskalorimäärä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Mara, kiitos palautteesta. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
  • MV
    7 vuotta sitten
    Kerroin mausteiden määrän kolmella, mutta silti olisi saanut olla vielä enemmän garam masalaa ja juustokuminaa (mausteeni saattavat tosin olla vähän väljähtyneitä). Käytin Apetinan Paneer-juustoa, joka on äskettäin tullut markkinoille, mutta en oikein tykännyt, se ei maistu yhtään millekään ja leipäjuuston koostumus on lähempänä nepalilaisen ravintolan palak paneeria kuin tuo Apetinan Paneer. Ei tästä pahaa tullut, pinaatin ystävä kun olen, mutta ei nyt kovin intialaistakaan. Lisää mausteita kehiin seuraavalla kerralla...
  • Keke
    7 vuotta sitten
    Eikö aineksia saa suoraan reseptistä ostoskoriin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Keke, Reseptien siirto suoraan ostoslistalle ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista. Välitän toiveesi tällaisesta mahdollisuudesta tiedoksi eteenpäin.
  • Maya
    7 vuotta sitten
    Leipäjuustoa? Eiköhän se kotijuusto vastaisi lähinnä totuutta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Maya, palak paneeriin voi hyvin käyttää myös kotijuustoa leipäjuuston tilalla.
  • Pettynyt
    7 vuotta sitten
    Todellakin mausteiden määrä on täysin pielessä! Tuplasin ohjeen mukaiset määrät ja lisäsin vielä sinapinsiemeniä. Ei maistunut miltään. Tykkään hirveästi intialaisesta ruuasta, mutta tätä ohjetta täytyy korjata kunnolla.
  • S
    7 vuotta sitten
    Sanoisin myös että mausteet kannattaa ainakin triplata. Tuli hyvää ja aikalailla saman makuista kuin suosikkiravintolassa!
  • Hanna
    7 vuotta sitten
    Mausteet kannattaa laittaa ensimmäiseksi siihen pannulle. Silloin niistä saa maun parhaiten esille ja sitten vasta sipulit niin ei tule poltaneeksi niitä.
  • Juustoleipä
    8 vuotta sitten
    Tarkoitettiinkohan pariin otteeseen mainitulla juustoleivällä sittenkin leipäjuustoa...
  • Ronsas
    8 vuotta sitten
    Muuten hyvä, mutta ei oikein maistu muulta kuin pinaatilta vaikka tuplasin ohjeen mukaisen maustemäärän. Saa siis vähintään triplata!
  • ÄmOo
    9 vuotta sitten
    Itsekin ihmettelin noita maustemääriä. Ilmeisesti haluttu "suomalaistaa" tuota ruokalajia, mutta kun sen juju on juuri siinä rikkaassa maussa.
  • KooÄm
    9 vuotta sitten
    Ohjeen maustemäärillä ruoasta tuli todella mautonta, kannattaa siis lisätä mausteita runsaasti enemmän.