Intialainen pinaattijuusto, palak paneer
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Intialainen pinaattijuusto eli palak paneer on helppo ja nopea valmistaa. Juustoksi sopii perinteisen paneerin sijaan myös leipäjuusto tai kotijuusto.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tl | garam masala -mausteseosta tai |
1/2 tl | tai |
1/2 tl | inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä tai |
raastettuna tai | |
2 ps (à 150 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
200 g | leipäjuustoa tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 568 kJ / 136 kcal |
Rasva | 10,6 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 3 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkivääritahnalla. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.
Vinkki! Leipäjuuston tilalla voit käyttää kotijuustoa tai alkuperäisessä reseptissä käytettävää paneer-juustoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Meira mauste Garam masala 28gHinta 0,99/kpl35,36/kg
- Pirkka juustokumina 23g jauhettuHinta 1,09/kpl47,39/kg
- Spice Up! Inkivääritahna 110gHinta 2,59/kpl23,55/kg
- Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakasteHinta 0,40/kpl2,67/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Santa Maria Indian Garam Masala mausteseos, purkki 33gHinta 3,35/kpl101,52/kg
- Meira Garam Masala 36g tlk maustes sltonHinta 1,79/kpl49,72/kg
- Meira juustokumina (jeera) 25g jauhettu pussi mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu juustokumina 27gHinta 2,85/kpl105,56/kg
- InkivääriHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pysyvästi edullinenApetit kotimainen pinaatti 150g pakasteHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
- Juustoportti Luomu Leipäjuusto 140 gHinta 3,25/kpl23,21/kg
- Pirkka minileipäjuusto 120g laktoositonHinta 2,79/kpl23,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,5(63 arviota)
- alle 30 min3,9(108 arviota)
- alle 30 min3,9(425 arviota)
- yli 60 min4,1(44 arviota)
- alle 30 min4,3(64 arviota)
- alle 30 min4,1(39 arviota)
- alle 30 min3,9(184 arviota)
- alle 30 min4,6(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (253 arviota)
- Kirsti1 vuosi sittenKorvasin juuston tofulla, ja laitoin aika moninkertaisen määrän Garam Masalaa. 6/5
- Miki2 vuotta sittenTestasin fetalla kun joku sitä kehui ja ihan kamalaa! Maistuu pelkkä suola. Mausteet eivät maistu pinaatin alta muulta kuin vähän tunkkaiselta
- Hoplaa3 vuotta sittenHyvä vinkki edellä valuttaa pinaatti, tulee paksumpi ja vähemmän vetinen soosi. Mausteiden määrästä onkin moni jo edellä kommentoinut - kurkuma sopii tähän myös. Mukavan vaivaton ohje joka maistui aikuisille, lapset eivät oikein arvostaneet 😂
- Pientä säätöä ja avot!4 vuotta sittenKannattaa joko sulattaa ja valuttaa pinaatti ennen kattilaan heittämistä tai vaihtoehtoisesti keittää pinaatista nestettä pois, ennen kerman lisäämistä, niin saa enemmän makua irti. Reseptin mausteita reippaasti lisää ja lisäisin myös ripauksen kanelia. Muuten ihan super helppo ja nopea, meikä tykkää.
- Pekka Peitsi5 vuotta sittenJäi todella mauttomaksi, mausteet voi varmaan viisinkertaistaa että saa samantapaista kuin ravintoloissa. Muuten ok, leipäjuuston käyttö hyvä idea.
- Sofia5 vuotta sittenMausteiden määrä on tässä reseptissä ihan pielessä, laitoin noin kolminkertaisen määrän reseptin mausteita ja lisäsin vielä kanelia.
- Oat block paneer5 vuotta sittenRutkasti enemmän mausteita, etenkin inkivääriä, ja lisäsin myös tuoretta melko voimakasta chiliä. Kermaa oli mielestäni liikaa, loraus riittäisi. Käytin oat block valmistetta, toimi todella hyvin enkä olisi huomannut ettei ollut juustoa ellen olisi tiennyt - suosittelen!!
- helena5 vuotta sittenMara hyvä! Kilokalorit voi ihan hyvin itse laskea kun tietää mutä ruokaan on laittanut. Tietoa saa esim. Finelin sivuilta ja tuoteselosteista. Todella hyvää kun laittaa mausteita 3-4 kertaa ohjeessa mainitusta. Teen tofusta ja hyvää tulee.
- Elmeri6 vuotta sittenMistään kaupasta ei löytynyt apetina paneer juustoa ,laitoin grillijuustoa. Hyvin toimi!
- Palsu6 vuotta sittenNaisytäväni käyttää fetaa, paras ikinä
- mausteita maun mukaan6 vuotta sittenTein ruuan tofusta ja hyvää tuli. Mausteiden määrän ainakin triplasin ja lisäsin vielä neilikkaa ja kanelia. Kotikokki osaa kyllä arvioida mausteet ja lisätä tarpeen mukaan. Ymmärrän kyllä reseptinkin määrät ja tiedän lapsiperheitä ja muitakin joilla ruoka ei saa "maistua" juuri miltään.
- sori6 vuotta sittensori mut tämä resepti ei ole palak paneer
- Herkkukeittiö Namskis6 vuotta sittenHei! Teimme tänään tätä intialaista pinaattijuustoa. Reseptin maustemäärä jättää ruuan erittäin miedoksi, ellei jopa mauttomaksi. Jos haluat intialaisen ravintolan tasoista ruokaa, laita mausteita kolminkertainen määrä.
- Mara6 vuotta sittenKiva, kun on annettu kalorit, mutta olisi täsmällisempää mainita myös kokonais- tai annoskalorimäärä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMara, kiitos palautteesta. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
- MV7 vuotta sittenKerroin mausteiden määrän kolmella, mutta silti olisi saanut olla vielä enemmän garam masalaa ja juustokuminaa (mausteeni saattavat tosin olla vähän väljähtyneitä). Käytin Apetinan Paneer-juustoa, joka on äskettäin tullut markkinoille, mutta en oikein tykännyt, se ei maistu yhtään millekään ja leipäjuuston koostumus on lähempänä nepalilaisen ravintolan palak paneeria kuin tuo Apetinan Paneer. Ei tästä pahaa tullut, pinaatin ystävä kun olen, mutta ei nyt kovin intialaistakaan. Lisää mausteita kehiin seuraavalla kerralla...
- Keke7 vuotta sittenEikö aineksia saa suoraan reseptistä ostoskoriin?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKeke, Reseptien siirto suoraan ostoslistalle ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista. Välitän toiveesi tällaisesta mahdollisuudesta tiedoksi eteenpäin.
- Maya7 vuotta sittenLeipäjuustoa? Eiköhän se kotijuusto vastaisi lähinnä totuutta.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMaya, palak paneeriin voi hyvin käyttää myös kotijuustoa leipäjuuston tilalla.
- Pettynyt7 vuotta sittenTodellakin mausteiden määrä on täysin pielessä! Tuplasin ohjeen mukaiset määrät ja lisäsin vielä sinapinsiemeniä. Ei maistunut miltään. Tykkään hirveästi intialaisesta ruuasta, mutta tätä ohjetta täytyy korjata kunnolla.
- S7 vuotta sittenSanoisin myös että mausteet kannattaa ainakin triplata. Tuli hyvää ja aikalailla saman makuista kuin suosikkiravintolassa!
- Hanna7 vuotta sittenMausteet kannattaa laittaa ensimmäiseksi siihen pannulle. Silloin niistä saa maun parhaiten esille ja sitten vasta sipulit niin ei tule poltaneeksi niitä.
- Juustoleipä8 vuotta sittenTarkoitettiinkohan pariin otteeseen mainitulla juustoleivällä sittenkin leipäjuustoa...
- Ronsas8 vuotta sittenMuuten hyvä, mutta ei oikein maistu muulta kuin pinaatilta vaikka tuplasin ohjeen mukaisen maustemäärän. Saa siis vähintään triplata!
- ÄmOo9 vuotta sittenItsekin ihmettelin noita maustemääriä. Ilmeisesti haluttu "suomalaistaa" tuota ruokalajia, mutta kun sen juju on juuri siinä rikkaassa maussa.
- KooÄm9 vuotta sittenOhjeen maustemäärillä ruoasta tuli todella mautonta, kannattaa siis lisätä mausteita runsaasti enemmän.