Intialainen pinaattijuusto, palak paneer
Intialainen pinaattijuusto eli palak paneer on helppo ja nopea valmistaa. Juustoksi sopii perinteisen paneerin sijaan myös leipäjuusto tai kotijuusto.
4 annostaalle 30 min149 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklöljyä
- 1tlgaram masala -mausteseosta
- 1/2tljuustokuminaa eli jeeraa
- 1/2tlinkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
- raastettuna
- 2ps(à 150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
- 200gleipäjuustoa
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkivääritahnalla. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
- Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Leipäjuuston tilalla voit käyttää kotijuustoa tai alkuperäisessä reseptissä käytettävää paneer-juustoa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 149 kcal624 kJ
- Proteiinia 6,44 g
- Hiilihydraatteja2,18 g
- Rasvaa12,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä vinkki edellä valuttaa pinaatti, tulee paksumpi ja vähemmän vetinen soosi. Mausteiden määrästä onkin moni jo edellä kommentoinut - kurkuma sopii tähän myös. Mukavan vaivaton ohje joka maistui aikuisille, lapset eivät oikein arvostaneet 😂
Kannattaa joko sulattaa ja valuttaa pinaatti ennen kattilaan heittämistä tai vaihtoehtoisesti keittää pinaatista nestettä pois, ennen kerman lisäämistä, niin saa enemmän makua irti. Reseptin mausteita reippaasti lisää ja lisäisin myös ripauksen kanelia. Muuten ihan super helppo ja nopea, meikä tykkää.
Jäi todella mauttomaksi, mausteet voi varmaan viisinkertaistaa että saa samantapaista kuin ravintoloissa. Muuten ok, leipäjuuston käyttö hyvä idea.
Mausteiden määrä on tässä reseptissä ihan pielessä, laitoin noin kolminkertaisen määrän reseptin mausteita ja lisäsin vielä kanelia.
Rutkasti enemmän mausteita, etenkin inkivääriä, ja lisäsin myös tuoretta melko voimakasta chiliä. Kermaa oli mielestäni liikaa, loraus riittäisi. Käytin oat block valmistetta, toimi todella hyvin enkä olisi huomannut ettei ollut juustoa ellen olisi tiennyt - suosittelen!!
Mara hyvä! Kilokalorit voi ihan hyvin itse laskea kun tietää mutä ruokaan on laittanut. Tietoa saa esim. Finelin sivuilta ja tuoteselosteista. Todella hyvää kun laittaa mausteita 3-4 kertaa ohjeessa mainitusta. Teen tofusta ja hyvää tulee.
Mistään kaupasta ei löytynyt apetina paneer juustoa ,laitoin grillijuustoa. Hyvin toimi!
Naisytäväni käyttää fetaa, paras ikinä
Tein ruuan tofusta ja hyvää tuli. Mausteiden määrän ainakin triplasin ja lisäsin vielä neilikkaa ja kanelia. Kotikokki osaa kyllä arvioida mausteet ja lisätä tarpeen mukaan. Ymmärrän kyllä reseptinkin määrät ja tiedän lapsiperheitä ja muitakin joilla ruoka ei saa "maistua" juuri miltään.
sori mut tämä resepti ei ole palak paneer
Hei! Teimme tänään tätä intialaista pinaattijuustoa. Reseptin maustemäärä jättää ruuan erittäin miedoksi, ellei jopa mauttomaksi. Jos haluat intialaisen ravintolan tasoista ruokaa, laita mausteita kolminkertainen määrä.
Kiva, kun on annettu kalorit, mutta olisi täsmällisempää mainita myös kokonais- tai annoskalorimäärä.
Mara, kiitos palautteesta. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
Kerroin mausteiden määrän kolmella, mutta silti olisi saanut olla vielä enemmän garam masalaa ja juustokuminaa (mausteeni saattavat tosin olla vähän väljähtyneitä). Käytin Apetinan Paneer-juustoa, joka on äskettäin tullut markkinoille, mutta en oikein tykännyt, se ei maistu yhtään millekään ja leipäjuuston koostumus on lähempänä nepalilaisen ravintolan palak paneeria kuin tuo Apetinan Paneer. Ei tästä pahaa tullut, pinaatin ystävä kun olen, mutta ei nyt kovin intialaistakaan. Lisää mausteita kehiin seuraavalla kerralla...
Eikö aineksia saa suoraan reseptistä ostoskoriin?
Keke, Reseptien siirto suoraan ostoslistalle ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista. Välitän toiveesi tällaisesta mahdollisuudesta tiedoksi eteenpäin.
Leipäjuustoa? Eiköhän se kotijuusto vastaisi lähinnä totuutta.
Maya, palak paneeriin voi hyvin käyttää myös kotijuustoa leipäjuuston tilalla.
Todellakin mausteiden määrä on täysin pielessä! Tuplasin ohjeen mukaiset määrät ja lisäsin vielä sinapinsiemeniä. Ei maistunut miltään. Tykkään hirveästi intialaisesta ruuasta, mutta tätä ohjetta täytyy korjata kunnolla.
Sanoisin myös että mausteet kannattaa ainakin triplata. Tuli hyvää ja aikalailla saman makuista kuin suosikkiravintolassa!
Mausteet kannattaa laittaa ensimmäiseksi siihen pannulle. Silloin niistä saa maun parhaiten esille ja sitten vasta sipulit niin ei tule poltaneeksi niitä.
Tarkoitettiinkohan pariin otteeseen mainitulla juustoleivällä sittenkin leipäjuustoa...
Muuten hyvä, mutta ei oikein maistu muulta kuin pinaatilta vaikka tuplasin ohjeen mukaisen maustemäärän. Saa siis vähintään triplata!
Itsekin ihmettelin noita maustemääriä. Ilmeisesti haluttu "suomalaistaa" tuota ruokalajia, mutta kun sen juju on juuri siinä rikkaassa maussa.
Ohjeen maustemäärillä ruoasta tuli todella mautonta, kannattaa siis lisätä mausteita runsaasti enemmän.