Malai kofta
Paneer-juustosta ja perunasta valmistetut mehevät ja lempeän mausteiset kasvispyörykät upotetaan täyteläiseen tomaatti-kermakastikkeeseen. Tarjoa malai kofta riisin, naanleivän ja jogurttiraidan kanssa. Noin 2,95€/annos.*
4-5 annostayli 60 min
Ainekset
4-5 annosta
Koftat
- 250gPirkka perunoita keitettynä (keltainen pussi)
- 1pkt(225 g)Apetina Paneer -juustoa
- 1cm:n palatuoretta inkivääriä raastettuna
- 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 1/2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1rklgaram masala -mausteseosta
- 1/2tlsuolaa
Paistamiseen
- 1lrypsiöljyä
Kastike
- 2(200 g)sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 2cm:n palatuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 2rklvoita tai kirkastettua voita
- 1dlPirkka cashewpähkinöitä
- 1prk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 3dlvettä
- 2 1/2tljuustokuminaa
- 1tljauhettua korianteria
- 1/2tlkardemummaa
- 1/2tlkanelia
- 1/4tlcayennepippuria
- 1/4tlmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Muussaa kuoritut keitetyt perunat haarukalla kulhossa. Hienonna cashewpähkinät veitsellä hienoksi rouheeksi ja lisää perunoiden joukkoon.
- Murenna perunoiden joukkoon paneer-juusto. Lisää loput koftien ainekset ja sekoita massa käsin tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä voissa (1 rkl) pannulla kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää cashewpähkinät ja tomaattimurska. Huuhdo tomaattimurskatölkki 1 dl:lla vettä ja lisää se pannulle. Anna hautua 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kaada seos tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
- Mittaa voi (1 rkl) ja mausteet puhtaalle pannulle. Paahda mausteita muutama minuutti. Varo polttamasta mausteita. Lisää tahna pannulle ja jatka paistamista koko ajan sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää loppu vesi (2 dl) pienissä erissä kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen hautua koftien paiston ajan miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Muotoile massasta kymmenen reilun kokoista pyörykkää. Kuumenna kattilassa rypsiöljy keskilämmöllä noin 180-asteiseksi. Uppopaista pyöryköitä öljyssä noin 6 minuuttia. Käännä paiston puolessa välissä. Nosta kypsät pyörykät reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
- Lisää kerma ja suola kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Jos kastike on liian paksua, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Nosta pyörykät kastikkeen joukkoon. Koristele cashewpähkinöillä ja korianterilla. Tarjoa koftat keitetyn riisin ja jogurttiraidan kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Koftat ovat parhaimmillaan uppopaistettuina, mutta voit paistaa pyörykät myös reilussa öljyssä pannulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Reseptin aikasuositus ei pidä ollenkaan paikkaansa. Se on oikeasti paljon pidempi. Ohjeessa kerrotun valmistusajan pitäisi olla edes sinnepäin, koska arkireseptejä valitessa valmistusaika on aika kriittinen tieto. Pullat oikein hyviä. Kastike jakoi meillä mielipiteitä. Osan mielestä oikein hyvää ja osa koki, että makua olisi saanut olla enemmän. Kannattaa kuitenkin jonkinlainen Raitha-kastike tehdä lisukkeeksi.
Antti, kiitos kommenteistasi. Korjasimme virheellisen aika-arvion reseptiin.
Sopisiko tähän korianterin tilalle jokin toinen yrtti?
Mipa, tuoreen korianterin voi halutessaan korvata esimerkiksi lehtipersiljalla.
Voisko lisätä aktiivinen ja passiivinen aika valmistukselle...meni melkein kaksi tuntia tämän kanssa taiteillessaeli ei mikään arkiruoka. Eikä makuodotukset täyttyneet. Tarviis jotain potkua.
Resepti oli ilman rasvakeitintäkin mainio, tosin aika-arvio 30-60 min on reippaasti alakanttiin. Lisäisin 30 min ainakin, vaikkei tarvitsisikaan perunoita keitellä. Keittämisen kanssa 90min alkaa olla nafti.
Jani T., valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis esimerkiksi hautumiseen kuluvaa aikaa. Välitän palautteesi tiedoksi reseptintekijöille.
Hei, punnitaanko perunat ennen vai jälkeen keittämisen?
Mari, ohjeeseen käytettävät perunat on punnittu raakoina, ennen keittämistä.