Isänpäiväkakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Hurmaa isä herkullisella kakulla! Kakkupohja saa lisää makua tummasta suklaasta ja kuorrutteessa maistuu lakritsikinuski. Raikkautta kakkuun tuo sitruuna.
Ainekset
12 palaa
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
175 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
2 1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
2 tl | tai |
Kostutus | |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rs | tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
Lakritsikinuski | |
1 prk (2 dl) | tai |
1 ps (169 g) | tai |
Lisäksi | |
1 pkt (128 g) | tai |
25 g | tai |
sitruunankuorta raastettuna tai | |
voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm).
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen). Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat ja hieman jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kakun rakenteen tulisi olla mutakakkumainen ja tiivis, mutta ei kuitenkaan keskeltä raaka. Anna jäähtyä hetken ja kumoa pohja.
Jäähdytä kakkupohja täysin ennen leikkaamista. Kääri kakku muovikelmuun ja säilytä mielellään yön yli jääkaapissa tai siirrä se pakastimeen jähmettymään 1–2 tunniksi. Jähmettynyt kakkupohja on helpompi leikata, sillä se ei murene yhtä helposti. Leikkaa kakkupohja varovasti kolmeen osaan.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla, sitruunankuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
Nosta alin kakkukerros tarjoiluvadille. Kostuta kakku laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin toinen kerros ja nosta alapuolelta kostutettu kansi päällimmäiseksi. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa.
Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes hopeatoffeet sulavat. Keitä seosta vielä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes se paksunee kinuskikastikemaiseksi. Anna jäähtyä hetki ennen koristelua.
Kaada jäähtynyt lakritsikinuski tasaisesti kakun päälle. Kinuski saa valua hieman myös kakun reunoille. Koristele kakku lopuksi pyöreillä konvehdeilla, rouhitulla suklaalla ja raastetulla sitruunankuorella.
Kakun voi tehdä (ja täyttää) edellisenä päivänä, mutta lakritsikinuski ja koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Säilytä kakkupohja muovikelmuun käärittynä jääkaapissa.
Vinkki! Tarkista kinuskin paksuus pisaratestin avulla: tiputa pieni määrä kinuskia vesilasiin. Kinuski on valmista, jos se pysyy vedessä kiinteänä pallona eikä liukene. Jos kinuski ei ole vielä valmista, jatka keittämistä vielä hetki ja toista testi. Koristeluvinkki: voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Leikkaa leivinpaperi neljään osaan ja laita suikaleet alimman kakkulevyn alle niin, että ne suojaavat tarjoiluvatia roiskeilta. Koristele kakku ja poista lopuksi leivinpaperisuiklaleet.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(2 arvostelua)
- yli 60 min4,0(42 arvostelua)
- yli 60 min4,1(373 arvostelua)
- yli 60 min3,9(163 arvostelua)
- yli 60 min4,0(265 arvostelua)
- yli 60 min4,0(129 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(353 arvostelua)
- yli 60 min4,0(131 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (64 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenKiitos kommenteista! Palautteet on välitetty koekeittiöön, ja ohjetta on nyt tarkennettu.
- Anskit4 kuukautta sittenTämä kakku on hyvä, mutta ei maistu kahvin kanssa hyvältä. Hopeatoffee ja kahvi ei ole hyvä yhdistelmä mutta sattumalta osui oivallinen punaviini pariksi!
- Utelias leipuri4 kuukautta sittenRiittääkö isänpäiväkakun kostutukseen ohjeessa oleva määrä 2 rkl sitruunamehua ja 2 rkl vettä? Onkohan ihan oikein?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenUtelias leipuri, resepti on testattu koekeittiössä tätä määrää käyttämällä. Halutessaan kostutukseen käytettävän nesteen määrää voi lisätä.
- Leivon paljon5 vuotta sittenParas täytekakku ikinä