IsänpäiväkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Isänpäiväkakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Hurmaa isä herkullisella kakulla! Kakkupohja saa lisää makua tummasta suklaasta ja kuorrutteessa maistuu lakritsikinuski. Raikkautta kakkuun tuo sitruuna.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    150 g
     
    tai
    175 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    tai

    Kostutus

    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rs
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    2 tl
     
    vaniljasokeria
    tai

    Lakritsikinuski

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 ps (169 g)
     
    tai

    Lisäksi

    1 pkt (128 g)
     
    tai
    25 g
     
    tai
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
     
    voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 079 kJ / 498 kcal
    Rasva
    33,5 g
    josta tyydyttynyttä
    21,5 g
    Hiilihydraatit
    41,6 g
    josta sokereita
    30,1 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (Ø 20 cm).

    Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa (350 W noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen). Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat ja hieman jäähtynyt suklaa koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kakun rakenteen tulisi olla mutakakkumainen ja tiivis, mutta ei kuitenkaan keskeltä raaka. Anna jäähtyä hetken ja kumoa pohja.

    Jäähdytä kakkupohja täysin ennen leikkaamista. Kääri kakku muovikelmuun ja säilytä mielellään yön yli jääkaapissa tai siirrä se pakastimeen jähmettymään 1–2 tunniksi. Jähmettynyt kakkupohja on helpompi leikata, sillä se ei murene yhtä helposti. Leikkaa kakkupohja varovasti kolmeen osaan.

    Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mausta sokerilla, sitruunankuoriraasteella ja vaniljasokerilla.

    Nosta alin kakkukerros tarjoiluvadille. Kostuta kakku laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin toinen kerros ja nosta alapuolelta kostutettu kansi päällimmäiseksi. Anna tekeytyä hetken jääkaapissa.

    Laita kerma ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes hopeatoffeet sulavat. Keitä seosta vielä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes se paksunee kinuski­kastikemaiseksi. Anna jäähtyä hetki ennen koristelua.

    Kaada jäähtynyt lakritsikinuski tasaisesti kakun päälle. Kinuski saa valua hieman myös kakun reunoille. Koristele kakku lopuksi pyöreillä konvehdeilla, rouhitulla suklaalla ja raastetulla sitruunankuorella.

    Kakun voi tehdä (ja täyttää) edellisenä päivänä, mutta lakritsikinuski ja koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Säilytä kakkupohja muovikelmuun käärittynä jääkaapissa.

    Vinkki! Tarkista kinuskin paksuus pisaratestin avulla: tiputa pieni määrä kinuskia vesilasiin. Kinuski on valmista, jos se pysyy vedessä kiinteänä pallona eikä liukene. Jos kinuski ei ole vielä valmista, jatka keittämistä vielä hetki ja toista testi. Koristeluvinkki: voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Leikkaa leivinpaperi neljään osaan ja laita suikaleet alimman kakkulevyn alle niin, että ne suojaavat tarjoiluvatia roiskeilta. Koristele kakku ja poista lopuksi leivinpaperisuiklaleet.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Hopeatoffee pussi 169g lakritsitoffee
      Hinta 2,69/kpl
      15,92/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,29/kpl
      18,32/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Etuhinta 2,59/kpl
      20,72/kg
      norm. 2,79/kpl (22,32/kg)
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,44/kpl
      2,29/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,25/kpl
      11,25/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/l
    • Myllyn Paras Maustekorppujauho 300g
      Hinta 1,65/kpl
      5,50/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (94 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kiitos kommenteista! Palautteet on välitetty koekeittiöön, ja ohjetta on nyt tarkennettu.
    • Anskit
      1 vuosi sitten
      Tämä kakku on hyvä, mutta ei maistu kahvin kanssa hyvältä. Hopeatoffee ja kahvi ei ole hyvä yhdistelmä mutta sattumalta osui oivallinen punaviini pariksi!
    • Utelias leipuri
      1 vuosi sitten
      Riittääkö isänpäiväkakun kostutukseen ohjeessa oleva määrä 2 rkl sitruunamehua ja 2 rkl vettä? Onkohan ihan oikein?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Utelias leipuri, resepti on testattu koekeittiössä tätä määrää käyttämällä. Halutessaan kostutukseen käytettävän nesteen määrää voi lisätä.
    • Leivon paljon
      6 vuotta sitten
      Paras täytekakku ikinä