Vihreät kuulat-kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihreät kuulat-kakku

Vihreät kuulat-kakku on joulun hitti! Helppo kakkutaikina valmistuu vain vatkaamalla ainekset keskenään. Maku on raikkaan sitruunainen.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • 100ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 1kananmuna
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 1rklsitruunan mehua
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlsuolaa

Pinnalle

    • 50ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita
    • 3dltomusokeria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rs(500 g)Fazer vihreitä kuulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Sekoita muna taikinaan. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, vatkaa vain vähän.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Levitä taikina vuokaan.
  3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, keskiosa saa jäädä hieman pehmeäksi. Anna jäähtyä täysin.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi kreemiksi. Irrota kakku vuoasta tarjoilulautaselle ja levitä kuorrute kakulle.
  5. Leikkaa vihreät kuulat puoliksi ja irrota palat toisistaan niin, että saat neljä lohkoa. Asettele vihreät kuulat kuorrutteen päälle kuvan mukaisella tavalla.
  6. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. Yli jäänyt kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Katso video

Kategoriat