Isänpäivän juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Isänpäivän juustokakku

Isänpäivän juustokakku on mehevä suklaajuustokakku, jossa maistuu kahvi. Noin 0,70 €/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 20 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja toinen tuorejuusto.
  3. Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla teholla. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Yhdistä seos kermavaahtoon.
  4. Kuumenna 1/4 dl kahvia mikrossa ja sulata siihen vedestä puristellut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita täytteeseen loput kahvit (3/4 dl).
  5. Kaada seos kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
  6. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoamista pikakahvijauheella ja koristerakeilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 102 arvostelua