PätkisjuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pätkisjuustokakku

Herkullinen juustokakku maustetaan Pätkispaloilla ja päällystetään ranskankermakerroksella. Noin 0,55€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Kuorrute

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 18 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  2. Pane täytteen ja kuorrutteen liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri.
  3. Sulata pätkikset mikrossa miedolla teholla vähän kerrallaan tasaiseksi tahnaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja sokerin joukkoon. Lisää myös kermavaahto.
  4. Kuumenna täytettä varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut neljä liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
  6. Sekoita ranskankerman sekaan sokeri ja vaniljasokeri.
  7. Kuumenna kuorrutetta varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut kaksi liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos makeutetun ranskankerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan hyytyneen juustokakkuseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  8. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia, tai kunnes pinta on kokonaan hyytynyt.
  9. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
  10. Koristele haluamallasi tavalla Pätkis mini bites -paloilla, rouhitulla suklaalla ja valkosuklaahipuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 196 arvostelua