Pätkisjuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen pätkisjuustokakku vie kielen mennessään ja kruunaa kahvipöydän. Juustokakku maustetaan Pätkispaloilla ja päällystetään ranskankermakerroksella.
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 10 (n. 125 g) vaniljanmakuista täytekeksiä (esim. Domino)
- 3 rkl (n. 50 g) Pirkka voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl maitoa
- 2 ps (à 140 g) Fazer Pätkis mini bites
Kuorrute
- 2 liivatelehteä
- 1 rkl maitoa
- 150 g Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
Koristeluun
Ravintosisältö
- Energia1 394 kJ / 333 kcal
- Rasva24,2 g
- josta tyydyttynyttä14,4 g
- Hiilihydraatit24,6 g
- josta sokereita21 g
- Proteiini4,3 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 18 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Pane täytteen ja kuorrutteen liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri.
- Sulata pätkikset mikrossa miedolla teholla vähän kerrallaan tasaiseksi tahnaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja sokerin joukkoon. Lisää myös kermavaahto.
- Kuumenna täytettä varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut neljä liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
- Sekoita ranskankerman sekaan sokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna kuorrutetta varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut kaksi liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos makeutetun ranskankerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan hyytyneen juustokakkuseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia, tai kunnes pinta on kokonaan hyytynyt.
- Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
- Koristele haluamallasi tavalla Pätkis mini bites -paloilla, rouhitulla suklaalla ja valkosuklaahipuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pätkis Mini Bites 140g pussiHinta 2,99/kpl21,36/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFAHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Oreo Crunchies Dipped täytekeksi 110gHinta 2,65/kpl24,09/kg
- Oreo Crunchies Original täytekeksi 110gHinta 2,65/kpl24,09/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Plussa-etu −17 %Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomuHinta 1,75/kpl11,67/kg
- Juustoportti creme fraiche 150g laktoositonHinta 1,35/kpl9,00/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(297 arviota)
- Videoyli 60 min4,1(81 arviota)
- yli 60 min4,5(142 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,1(254 arviota)
- yli 60 min4,0(151 arviota)
- yli 60 min4,0(1 044 arviota)
- yli 60 min4,5(178 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (452 arviota)
- Kahvimaisteri1 vuosi sittenOttakaa huomioon tuorejuuston määrä. Esim. creme bonjour ja violan tuorejuustot ovat 200g töniköitä. Mutta ei paha noinkaan, kuitenkin ehkä liian tuorejuustomainen maku omaan makuun (vissiin kun laitoin liikaa).
- Annukka1 vuosi sittenTosi helppo ja hyvää! Olen tehnyt paljon juustokakkuja mutta tämä on ensimmäinen jossa on käytetty creme fraichea, se hieman epäilytti mutta tämä on erinomainen. Käytin pätkis massaan vain 3 liivatelehteä
- Kokkelivekkuli2 vuotta sittenVaihdoin kuorrutteen vadelmakiilteeseen ja lisäsin itse juustotäytteeseen n. 1/2 pussia lisää pätkistä. Toimii!
- J4 vuotta sittenOli tosi hyvää
- Uuno4 vuotta sittenPohja ja täyte molemmat 5/5, valkoinen kuorrute pudottaa arvosanan. Jätän seuraavalla kerralla kokonaan pois.
- Jonnanen4 vuotta sittenKuorrutteen liivatteita ei kannata laittaa samaan aikaan likoamaan kun täytteen liivatteita, koska niitä tarvitaan vasta hyytymisajan (4h) jälkeen. Muutoin maukas ja toimiva ohje!
- ONH#5 vuotta sitten#HUH! ON! 5/5 maituis varmaan sulekin 5/5#
- Olivi5 vuotta sittenEnemmän pätkistä
- Kotikokki5 vuotta sittenYllätys. Vieraat tulossa. "Yli 60min". Huh. Tekoaika 4 plus 2 tuntia yhteensä ( hyytyminen jääkaapissa). Ilmoittakaa tämä heti alussa!!!
- goggi6 vuotta sittenoli ihna hyvää mutta pätkiksiä sais laittaa pussilisen lisää ja valkonen päälinen kokonaan pois
- tarja kautiainen6 vuotta sittenihana..............................................