Pätkisjuustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pätkisjuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen pätkisjuustokakku vie kielen mennessään ja kruunaa kahvipöydän. Juustokakku maustetaan Pätkispaloilla ja päällystetään ranskankermakerroksella.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    10 (n. 125 g)
     
    tai
    3 rkl (n. 50 g)
     
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    maitoa
    tai
    2 ps (à 140 g)
     
    tai

    Kuorrute

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rkl
     
    maitoa
    tai
    150 g
     
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 416 kJ / 340 kcal
    Rasva
    24,1 g
    josta tyydyttynyttä
    15,1 g
    Hiilihydraatit
    25,6 g
    josta sokereita
    20,8 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 18 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Pane täytteen ja kuorrutteen liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokeri.

    Sulata pätkikset mikrossa miedolla teholla vähän kerrallaan tasaiseksi tahnaksi. Sekoita suklaa tuorejuuston ja sokerin joukkoon. Lisää myös kermavaahto.

    Kuumenna täytettä varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut neljä liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.

    Sekoita ranskankerman sekaan sokeri ja vaniljasokeri.

    Kuumenna kuorrutetta varten yksi ruokalusikallinen maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut kaksi liivatetta. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos makeutetun ranskankerman joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan hyytyneen juustokakkuseoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

    Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia, tai kunnes pinta on kokonaan hyytynyt.

    Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.

    Koristele haluamallasi tavalla Pätkis mini bites -paloilla, rouhitulla suklaalla ja valkosuklaahipuilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,75/kpl
      1,50/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pätkis Mini Bites 140g pussi
      Hinta 2,35/kpl
      16,79/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFA
      Hinta 1,89/kpl
      9,45/kg
    • Pirkka valkosuklaahippu 150g RFA
      Hinta 3,49/kpl
      23,27/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,79/kpl
      1,19/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg