• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Isoäidin lihakääryleet

Isoäidin lihakääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 490 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600g(n. 8 viipaletta) naudan sisä- tai paahtopaistia

Täyte

    • n. 100gkuivattuja, kivettömiä luumuja
    • 1/2tlmustapippuria

Paistamiseen

    • 1rklvoita ja öljyä

Haudutusliemi ja kastike

    • 2-3dlvettä
    • 1rkllihafondia
    • 1rkltomaattipyreetä
    • 1rklsinappia
    • 1tltimjamia
    • 1rkltummaa suurustetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä paistiviipaleet työlaudalle. Nuiji ne kevyesti ohuemmiksi ja jauha pinnalle myllystä mustapippuria. Levitä pekoniviipaleet ja luumut lihaviipaleille ja kiedo tiiviiksi kääryleiksi. Kiinnitä kääryleet cocktailtikuilla.
  2. Ruskista kääryleet paistokasarissa kahdessa erässä kauniin ruskeiksi joka puolelta. Siirrä kääryleet takaisin paistokasariin ja lisää kasariin vesi. Mausta haudutusliemi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. Sisä- ja paahtopaisti kypsyvät noin 40 minuutissa; ulkopaisti vaatii runsaan tunnin haudutuksen.
  3. Nosta kääryleet kasarista ja poista cocktailtikut. Suurusta haudutusliemi Maizena-suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua pari minuuttia. Nosta kääryleet takaisin kastikkeeseen. Lisää tilkka kermaa, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa lihakääryleet keitettyjen perunoiden, vihannesten ja salaatin kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 490 kcal2 050 kJ
  • Proteiinia38,5 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa31,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua