Isoäidin lihakääryleet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Isoäidin lihakääryleet ovat klassikkoruoka perunoiden, salaatin ja vihannesten kanssa. Resepti sisältää myös haudutusliemen ja kastikkeen.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | (n. 8 viipaletta) naudan sisä- tai paahtopaistia tai |
Täyte | |
---|---|
1 pkt (140 g) | Pirkka pekonia tai |
n. 100 g | kuivattuja, kivettömiä luumuja tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
1 rkl | voita ja öljyä tai |
Haudutusliemi ja kastike | |
2–3 dl | vettä tai |
1 rkl | lihafondia tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | sinappia tai |
1 tl | timjamia tai |
1 rkl | tummaa suurustetta tai |
1/2–1 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Levitä paistiviipaleet työlaudalle. Nuiji ne kevyesti ohuemmiksi ja jauha pinnalle myllystä mustapippuria. Levitä pekoniviipaleet ja luumut lihaviipaleille ja kiedo tiiviiksi kääryleiksi. Kiinnitä kääryleet cocktailtikuilla.
Ruskista kääryleet paistokasarissa kahdessa erässä kauniin ruskeiksi joka puolelta. Siirrä kääryleet takaisin paistokasariin ja lisää kasariin vesi. Mausta haudutusliemi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. Sisä- ja paahtopaisti kypsyvät noin 40 minuutissa; ulkopaisti vaatii runsaan tunnin haudutuksen.
Nosta kääryleet kasarista ja poista cocktailtikut. Suurusta haudutusliemi Maizena-suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua pari minuuttia. Nosta kääryleet takaisin kastikkeeseen. Lisää tilkka kermaa, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa lihakääryleet keitettyjen perunoiden, vihannesten ja salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(7 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(234 arvostelua)
- yli 60 min4,1(15 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(7 arvostelua)
- yli 60 min4,0(50 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(33 arvostelua)
- yli 60 min4,0(4 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(24 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (51 arvostelua)
- IA6 kuukautta sittenKannattaa valmistaa tuplana, koska hauduttaminen kestää kuitenkin ainakin tunnin verran.