• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Täytetty porsaan ulkofilee

Täytetty porsaan ulkofilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 116 kcal / 100 g

Ainekset

    • 800gporsaan ulkofileetä
    • 1/2pskuivattuja aprikooseja
    • 1/2pskivettömiä luumuja
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2-1tlsuolaa

Kastike

    • 4dllihalientä
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1dlkermaa tai crème fraîchea (ranskankerma)
    • mustapippuria
    • (suolaa)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Pistä veitsellä lihan toisesta päästä lihan sisään neljä syvää viiltoa. Työnnä kauhan varsi viiltoon koko lihan läpi ja suurenna reikiä yksi kerrallaan.
  2. Huuhdo aprikoosit ja työnnä kaksi viiltoa täyteen aprikooseja. Täytä kaksi muuta reikää luumuilla. Leikkaa veilä lihan pintaan noin 0,5 cm:n syvyisiä viiltoja.
  3. Paina paistomittari lihaan, nosta liha uunivuokaan tai uunipannulle ja paista sitä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1-1,5 tuntia, kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Ripottele kypsän lihan pintaan mustapippuria ja suolaa. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista.
  4. Valmista kastike: Kiehauta lihaliemi. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä. Sekoita suurus lihaliemeen, kiehauta ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 116 kcal487 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja8,32 g
  • Rasvaa3,46 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5