Hyppää sisältöön
Täytetty porsaan ulkofileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Täytetty porsaan ulkofilee

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Hedelmillä täytetty possunfilee on herkullinen ruoka joulun juhlapöytään. Tarjoa lämpimänä pääruokana tai kylmänä noutopöydässä.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 1/2 ps kuivattuja aprikooseja
  • 1/2 ps kivettömiä luumuja
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2–1 tl suolaa

Kastike

  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 dl kermaa tai crème fraîchea (ranskankerma)
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Ravintosisältö

  • Energia
    753 kJ / 180 kcal
  • Rasva
    8,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,9 g
  • Hiilihydraatit
    9,3 g
  • josta sokereita
    8,2 g
  • Proteiini
    16,1 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Pistä veitsellä lihan toisesta päästä lihan sisään neljä syvää viiltoa. Työnnä kauhan varsi viiltoon koko lihan läpi ja suurenna reikiä yksi kerrallaan.
  2. Huuhdo aprikoosit ja työnnä kaksi viiltoa täyteen aprikooseja. Täytä kaksi muuta reikää luumuilla. Leikkaa veilä lihan pintaan noin 0,5 cm:n syvyisiä viiltoja.
  3. Paina paistomittari lihaan, nosta liha uunivuokaan tai uunipannulle ja paista sitä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1–1,5 tuntia, kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Ripottele kypsän lihan pintaan mustapippuria ja suolaa. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista.
  4. Valmista kastike: Kiehauta lihaliemi. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä. Sekoita suurus lihaliemeen, kiehauta ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (13 arviota)