Täytetty porsaan ulkofileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetty porsaan ulkofilee

Hedelmillä täytetty possunfilee on herkullinen ruoka joulun juhlapöytään. Tarjoa lämpimänä pääruokana tai kylmänä noutopöydässä.

Ainekset

    • 800gporsaan ulkofileetä
    • 1/2pskuivattuja aprikooseja
    • 1/2pskivettömiä luumuja
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2–1tlsuolaa

Kastike

    • 4dllihalientä
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1dlkermaa tai crème fraîchea (ranskankerma)
    • mustapippuria
    • (suolaa)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Pistä veitsellä lihan toisesta päästä lihan sisään neljä syvää viiltoa. Työnnä kauhan varsi viiltoon koko lihan läpi ja suurenna reikiä yksi kerrallaan.
  2. Huuhdo aprikoosit ja työnnä kaksi viiltoa täyteen aprikooseja. Täytä kaksi muuta reikää luumuilla. Leikkaa veilä lihan pintaan noin 0,5 cm:n syvyisiä viiltoja.
  3. Paina paistomittari lihaan, nosta liha uunivuokaan tai uunipannulle ja paista sitä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1–1,5 tuntia, kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Ripottele kypsän lihan pintaan mustapippuria ja suolaa. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista.
  4. Valmista kastike: Kiehauta lihaliemi. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä. Sekoita suurus lihaliemeen, kiehauta ja lisää kerma. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille11 arvostelua