Naudanpaisti
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
vähintään 1 kg | raakakypsytettyä naudan sisä- tai paahtopaistia tai |
Valmistus
Ota paisti jääkaapista noin tuntia ennen kypsentämistä, jotta se ehtii lämmetä ennen uuniin panemista. Säädä uunin lämpötila 125 asteeseen. Aseta liha paistin kokoiseen tai vähän suurempaan uuninkestävään vuokaan tai alumiinifoliolle, jonka reunat käännetään ylös.
Työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle, paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteen uuninlämmössä, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta. Silloin paisti on mehukas ja leikkauspinta vaaleanpunainen. Kilon paisti vaatii kypsyäkseen noin 1 1/2 tuntia. Oikean sisälämpötilan määrittäminen pelkästään paistoajan perusteella on vaikeaa, sillä lihapalan muoto ja rakenne vaikuttavat kypsymiseen.
Ota liha uunista, ripottele pinnalle suolaa ja pippuria, kääri alumiinifolioon ja anna levätä puolisen tuntia ennen viipalointia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Kukin ruokailija voi makunsa mukaan maustaa paistiviipaleet pöydässä.
Jos tarjoat paistin lämpimänä, valmista vuokaan erottuneesta liemestä kastike. Lämpimän paistin lisäkkeeksi sopivat paitsi keitetyt vihannekset ja perunat, myös lohko- tai uuniperunat.
Paahtopaistin voi tarjota myös kylmänä, ohueksi viipaloituna pikkelssin tai piparjuurikerman kanssa. Kylmästä paahtopaistista syntyy herkullisia voileipiä kahvipöytään tai kokonainen salaattiateria vihannesten kanssa.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(40 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min4,0(354 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min3,8(195 arviota)
- yli 60 min3,7(48 arviota)
- yli 60 min3,3(6 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)