Hyppää sisältöön
Luumuinen lihapata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumuinen lihapata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Pirkka koekeittiön testaama luumuinen lihapata saa herkullista pehmeää makua kuivatuista luumuista ja ruokakermasta.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • n. 400 g marinoituja naudanpaistisuikaleita
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 (n. 200 g) keskikokoista porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g herkkusieniä (tuoreita)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2–3 dl vettä
  • 1 rkl lihafondia
  • 1/2 ps (à 227 g) kuivattuja luumuja
  • 1 dl ruokakermaa

Pinnalle

  • persiljaa hienonnettuna

Lisäkkeeksi

  • riisiä tai keitettyjä perunoita
  • salaattia

Ravintosisältö

  • Energia
    421 kJ / 101 kcal
  • Rasva
    3,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,4 g
  • Hiilihydraatit
    5,7 g
  • josta sokereita
    5,5 g
  • Proteiini
    9,2 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista siinä lihapalat kahdessa erässä. Ruskista myös sipuli.
  2. Puhdista herkkusienet ja pyöräytä kasarissa. Nosta lautaselle. Pane lihat takaisin kasariin. Samoin sipuli, porkkanapalat, mausteet, vesi ja fondi. Hauduta kannen alla noin 40 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa hauduttamisen aikana.
  3. Lisää herkkusienet, luumut ja ruokakerma. Jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia. Ripottele persiljaa pinnalle. Tarjoa keitetyn riisin tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Padan voit valmistaa myös marinoimattomista naudanlihasuikaleista. Käytä silloin hieman runsaammin mausteita ja myös vettä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (5 arviota)