• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lampaanpaisti

Vastustamaton lampaanpaisti maustetaan valkosipulilla ja yrteillä sekä valellaan paistamisen aikana kahvi-kerma-hunajaseoksella.
Lampaanpaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 250 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1,5-2kg:nluuton lampaanpaisti

Mausteseos

    • 4-6valkosipulinkynttä
    • 2rklkuivattuja yrttejä (rosmariinia, timjamia,
    • minttua, basilikaa)
    • 1tlpippuriseosta
    • 1rklöljyä
    • 1rkllihafondia

Valeluun

Kastike

    • n. 3dlpaistolientä + vettä
    • 1-2rklminttuhyytelöä
    • 3rkltummaa suurustetta
    • (ripaussuolaa tarvittaessa)

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
  2. Poista muovipakkaus paistista. Tee paistiin pieniä viiltoja terävällä veitsellä ja työnnä viiltoihin halkaistut valkosipulinkynnet. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seos paistin sisä- ja ulkopintaan. Pane paisti isoon muovipussiin, sulje ja anna maustua viileässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  3. Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Sido paisti tarvittaessa puuvillalangalla. Nosta paisti laakeaan uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-150 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-75 astetta. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on 65-70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 75 astetta, on paisti täysin kypsää. Paistoaika vaihtelee paistin koon ja muodon mukaan. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti. Valele paistia kypsymisen aikana kahvi-kerma-hunajaseoksella.
  4. Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia. Valmista kastike siivilöidystä paistoliemestä suurustamalla Maizena-suurusteella ja lisäämällä kermaa.
  5. Tarjoa viipaloitu lampaanpaisti perunagratiinin, kastikkeen, salaatin ja minttuhyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt vihannekset esim. pavut ja Pirkka baby-porkkanat.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia20,9 g
  • Hiilihydraatteja4,54 g
  • Rasvaa16,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua