Italialainen omenapaistos
Omenapaistokset ovat monen suosikki jälkiruokia. Kokeile tätä italialaista versiota klassikkojälkkäristä!
8 annosta30 - 60 min310 kcal / annos (115g)
Ainekset
8 annosta
- 4-5(n. 800 g)hapanta omenaa (Jonagold)
- 1/2tlkanelia
Taikina
- 1 1/2dlsokeria
- 1kananmuna
- 1 3/4dlvehnäjauhoja
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
- Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Nostele pehmeä taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistumisen aikana. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 115g100 g
- 310 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Suosikkijälkiruoka on yhdyssana