• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Italialainen omenapaistos

Italialainen omenapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (115g)

Ainekset

8 annosta
    • 4-5(n. 800 g)hapanta omenaa (Jonagold)
    • 1/2tlkanelia

Taikina

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
  2. Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Nostele pehmeä taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistumisen aikana. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2