Isoäidin tillikurkut
Isoäidin maukkaat tillikurkut ovat helppo ja nopea kesäinen klassikko. Sopii erinomaisesti kalan sekä muiden grilliruokien kaveriksi!
6 annostaalle 15 min73,3 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 2(500 g)kurkkua
- 1/2dlPirkka sokeria
- 1tlsuolaa
- 1 1/2dlvettä
- 1/2dl(väkiviina) etikkaa
- Pirkka tilliä hienonnettuna
Valmistus
alle 15 min- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään, samoin vesi ja etikka.
- Lado kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan, ripottele suola-sokeriseosta sekä tilliä kurkkukerrosten väliin.
- Kaada päälle etikkaliemi, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti. Anna kurkkujen maustua viileässä ennen tarjoilua.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 73,3 kcal307 kJ
- Proteiinia 0,02 g
- Hiilihydraatteja17,4 g
- Rasvaa0 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olen valmistanut jo kymmeniä vuosia näitä "Mummonkurkkuja" niin että en käytä vettä, enkä suolaa. Täällä Sydänhämeessä on omaksuttu tämä valmistustapa. Olen myös koittanut korvata avomaan kurkun nk. Kasvihuonekurkulla, lopputulos on huono. Miksiköhän? Avomaankurkku tarvitsee seurakseen vain tilliä, sokeria ja vähän etikkaa.
Mielestäni säilyy pitkään, koska liemessä on etikkaa. Muuten eivät kyllä säily, koska ovat niin hyviä :-)
Kestoaika, tillikurkut kannattaa käyttää viimeistään seuraavana päivänä.