Isoäidin tillikurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Isoäidin tillikurkut

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Isoäidin maukkaat tillikurkut ovat helppo ja nopea kesäinen klassikko. Sopii erinomaisesti kalan sekä muiden grilliruokien kaveriksi!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 (500 g)
 
kurkkua
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
(väkiviina) etikkaa
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
137 kJ / 32 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
6,6 g
josta sokereita
6,6 g
Proteiini
0,4 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään, samoin vesi ja etikka.

Lado kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan, ripottele suola-sokeriseosta sekä tilliä kurkkukerrosten väliin.

Kaada päälle etikkaliemi, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti. Anna kurkkujen maustua viileässä ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomu
    Hinta 2,85/kpl
    7,13/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,50/kpl
    4,29/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,15/kpl
    3,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (247 arviota)

  • Metsärinne
    21 päivää sitten
    Kylläpä kelpasi remonttimiehille, ja tuntuu hyvin maistuvan kaikille sukupolville. Omassa lapsuudessahan 50-60-luvuilla näitä syötiinn.
  • Malle
    28 päivää sitten
    Namnam!
  • Minä
    4 kuukautta sitten
    Mahtavat kääriäkurkkut lauantaina .
  • Jussi H. 65v.
    4 vuotta sitten
    Olen valmistanut jo kymmeniä vuosia näitä "Mummonkurkkuja" niin että en käytä vettä, enkä suolaa. Täällä Sydänhämeessä on omaksuttu tämä valmistustapa. Olen myös koittanut korvata avomaan kurkun nk. Kasvihuonekurkulla, lopputulos on huono. Miksiköhän? Avomaankurkku tarvitsee seurakseen vain tilliä, sokeria ja vähän etikkaa.
  • Säilyvyys
    5 vuotta sitten
    Mielestäni säilyy pitkään, koska liemessä on etikkaa. Muuten eivät kyllä säily, koska ovat niin hyviä :-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kestoaika, tillikurkut kannattaa käyttää viimeistään seuraavana päivänä.
  • Kestoaika
    6 vuotta sitten
    Kauanko tillikurkku säilyy lasipurkeissa esim jääkaapissa?