Isoäidin tillikurkut
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Isoäidin maukkaat tillikurkut ovat helppo ja nopea kesäinen klassikko. Sopii erinomaisesti kalan sekä muiden grilliruokien kaveriksi!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 (500 g) | kurkkua tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | (väkiviina) etikkaa tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 137 kJ / 32 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 6,6 g |
josta sokereita | 6,6 g |
Proteiini | 0,4 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään, samoin vesi ja etikka.
Lado kurkkuviipaleet kannelliseen astiaan, ripottele suola-sokeriseosta sekä tilliä kurkkukerrosten väliin.
Kaada päälle etikkaliemi, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti. Anna kurkkujen maustua viileässä ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomuHinta 2,85/kpl7,13/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Kurkku SuomiHinta n. 1,50/kpl4,29/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,15/kpl3,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,8(161 arviota)
- yli 60 min3,9(124 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- alle 30 min3,6(9 arviota)
- yli 60 min3,5(23 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
- alle 15 min3,6(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (247 arviota)
- Metsärinne21 päivää sittenKylläpä kelpasi remonttimiehille, ja tuntuu hyvin maistuvan kaikille sukupolville. Omassa lapsuudessahan 50-60-luvuilla näitä syötiinn.
- Malle28 päivää sittenNamnam!
- Minä4 kuukautta sittenMahtavat kääriäkurkkut lauantaina .
- Jussi H. 65v.4 vuotta sittenOlen valmistanut jo kymmeniä vuosia näitä "Mummonkurkkuja" niin että en käytä vettä, enkä suolaa. Täällä Sydänhämeessä on omaksuttu tämä valmistustapa. Olen myös koittanut korvata avomaan kurkun nk. Kasvihuonekurkulla, lopputulos on huono. Miksiköhän? Avomaankurkku tarvitsee seurakseen vain tilliä, sokeria ja vähän etikkaa.
- Säilyvyys5 vuotta sittenMielestäni säilyy pitkään, koska liemessä on etikkaa. Muuten eivät kyllä säily, koska ovat niin hyviä :-)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKestoaika, tillikurkut kannattaa käyttää viimeistään seuraavana päivänä.
- Kestoaika6 vuotta sittenKauanko tillikurkku säilyy lasipurkeissa esim jääkaapissa?