• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tilli- eli hölskytyskurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tilli- eli hölskytyskurkut

Tilli- eli hölskytyskurkut syntyvät vartissa. Hölskykurkut ovat oivallinen lisä salaattiin esimerkiksi kesämökillä muttei miksei myös talviaikaan!

  • 4-6 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 1(n. 300 g)kurkku tai avomaankurkku kuorittuna
    • nipputilliä
    • 2rklsokeria
    • 1/4tlsuolaa
    • 3rklväkiviinaetikkaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.
  2. Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.
  3. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua
  • muillekans 13.8.2018

    Joku sanoi, että ei kuorittuna. Valitettavasti esim itse olen allerginen juuri sille kurkun kuorelle! Rakastan silti näitä kurkkuja syödä kunhan ovat kuorittuja ja etikkaa hillitysti.

  • Dia1.7.2018

    Miten ohjeessa lukee kurkku kuorittuna? Ja kuvassa on kuoret tallella? Kukaan järkevä ei kurkkuja kuori! Menee ne vähäisetkin vitamiinit ja hivenaineet hukkaan!

  • K-Kuluttajapalvelu1.7.2018

    Dia, välitän viestisi tästä eteenpäin.

  • Minä vanha maalainen18.10.2017

    Aivan ihania. Muistan nämä kurkut lapsuudesta(-60 luvulla) maalla, vanha kunnon resepti.

  • anonyymi:365733319.6.2017

    Tillihölsykytys tuorekurkut ovat tosi mieluisaa kesä lisäkettä, mutta laimennan etikan aina ohjeen mukaan tähänkin. Tosi perinteinen kesäinen herkku ja helppo tehdä.

  • Tude5.6.2017

    Hölskytyskurkkuja jami jami...ja runsaasti etikkaa niin hyvä tulee

  • Evvliina5.8.2016

    NAM! Tuttu salaatti jo lapsuuden ajoilta!

  • O-Orvokki4.8.2016

    Lapsuudenkodissani hölskytyskurkkuja tarjottiin usein lisäkkeenä aterialla. Kurkut pestiin ja leikattiin viipaleiksi kuorineen, etikkaa ei käytetty hölskytyskurkkujen kanssa ollenkaan. Kurkkuviipaleilta hölskyteltiin sopiva annos vain yhdelle aterialle, joten säilöntäaineita ei tarvittu.

  • Joes4.8.2016

    Namia tänääntäyy tehrä !!!!

  • Tuli4.8.2016

    Hölskykurkut aivan ihania, lempparini :)