Tilli- eli hölskytyskurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tilli- eli hölskytyskurkut

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tilli- eli hölskytyskurkut ovat klassikkolisäke vaikkapa kesä- ja kalaruoille. Mummonkurkut eli hölskykurkut syntyvät hetkessä. Kokeile myös kalaburgerin välissä!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
1 (n. 300 g)
 
kurkku tai avomaankurkku kuorittuna
tai
nippu
 
tilliä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
3 rkl
 
väkiviinaetikkaa
tai

Ravintosisältö

Energia
170 kJ / 41 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
8,1 g
josta sokereita
8,1 g
Proteiini
0,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.

Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.

Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 0,87/kpl
    2,49/kg
  • Kurkku Suomi
    Hinta n. 1,29/kpl
    3,69/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (171 arviota)

  • Jonska
    1 kuukausi sitten
    Yksi parhaista, hyvin raikas ja simppeli tehä
  • Terhi
    2 kuukautta sitten
    Avomaankurkku pitää kuoria, mutta pitkää kurkkua ei..Hyvää tuli.Laitoin mukaan myös vähän vettä..Suolaa meni hitunen liikaakin.Kannattaa sekoittaa mausteaineet yhteen kippoon, myös hienonnettu tilli ja sirotella kurkuille ja pitkän kurkun vedin juustohöylällä kuorineen(pestynä). Ohutta ja nopeaa...
  • Kurkkuva
    10 kuukautta sitten
    Hyvvee
  • Eki
    1 vuosi sitten
    EI hölsky kurkun tarvita muuta kun suolaa ja tilliä. Hyvää tulee.
  • Iivari
    4 vuotta sitten
    Joo , minä muistan tämänlaisen kurkkuhölskyn 1960 alusta... Sain olla hölskyttäjänä.....
  • muillekans
    5 vuotta sitten
    Joku sanoi, että ei kuorittuna. Valitettavasti esim itse olen allerginen juuri sille kurkun kuorelle! Rakastan silti näitä kurkkuja syödä kunhan ovat kuorittuja ja etikkaa hillitysti.
  • Dia
    5 vuotta sitten
    Miten ohjeessa lukee kurkku kuorittuna? Ja kuvassa on kuoret tallella? Kukaan järkevä ei kurkkuja kuori! Menee ne vähäisetkin vitamiinit ja hivenaineet hukkaan!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Dia, välitän viestisi tästä eteenpäin.
  • Minä vanha maalainen
    6 vuotta sitten
    Aivan ihania. Muistan nämä kurkut lapsuudesta(-60 luvulla) maalla, vanha kunnon resepti.
  • anonyymi:3657333
    6 vuotta sitten
    Tillihölsykytys tuorekurkut ovat tosi mieluisaa kesä lisäkettä, mutta laimennan etikan aina ohjeen mukaan tähänkin. Tosi perinteinen kesäinen herkku ja helppo tehdä.
  • Tude
    6 vuotta sitten
    Hölskytyskurkkuja jami jami...ja runsaasti etikkaa niin hyvä tulee
  • Evvliina
    7 vuotta sitten
    NAM! Tuttu salaatti jo lapsuuden ajoilta!
  • O-Orvokki
    7 vuotta sitten
    Lapsuudenkodissani hölskytyskurkkuja tarjottiin usein lisäkkeenä aterialla. Kurkut pestiin ja leikattiin viipaleiksi kuorineen, etikkaa ei käytetty hölskytyskurkkujen kanssa ollenkaan. Kurkkuviipaleilta hölskyteltiin sopiva annos vain yhdelle aterialle, joten säilöntäaineita ei tarvittu.
  • Joes
    7 vuotta sitten
    Namia tänääntäyy tehrä !!!!
  • Tuli
    7 vuotta sitten
    Hölskykurkut aivan ihania, lempparini :)