Tilli- eli hölskytyskurkut
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tilli- eli hölskytyskurkut ovat klassikkolisäke vaikkapa kesä- ja kalaruoille. Mummonkurkut eli hölskykurkut syntyvät hetkessä. Kokeile myös kalaburgerin välissä!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1 (n. 300 g) | kurkku tai avomaankurkku kuorittuna tai |
nippu | tilliä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
3 rkl | väkiviinaetikkaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 181 kJ / 43 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 8,6 g |
josta sokereita | 8,6 g |
Proteiini | 0,5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.
Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,40/kpl3,99/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 2,08/kpl5,95/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,3(275 arviota)
- yli 60 min3,6(29 arviota)
- yli 60 min3,9(136 arviota)
- 30 - 60 min3,6(82 arviota)
- yli 60 min3,9(340 arviota)
- alle 30 min3,3(10 arviota)
- alle 15 min4,0(32 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (204 arviota)
- Siiri5 kuukautta sittenHyvä,nopea resepti
- Jonska10 kuukautta sittenYksi parhaista, hyvin raikas ja simppeli tehä
- Terhi10 kuukautta sittenAvomaankurkku pitää kuoria, mutta pitkää kurkkua ei..Hyvää tuli.Laitoin mukaan myös vähän vettä..Suolaa meni hitunen liikaakin.Kannattaa sekoittaa mausteaineet yhteen kippoon, myös hienonnettu tilli ja sirotella kurkuille ja pitkän kurkun vedin juustohöylällä kuorineen(pestynä). Ohutta ja nopeaa...
- Kurkkuva1 vuosi sittenHyvvee
- Eki2 vuotta sittenEI hölsky kurkun tarvita muuta kun suolaa ja tilliä. Hyvää tulee.
- Iivari5 vuotta sittenJoo , minä muistan tämänlaisen kurkkuhölskyn 1960 alusta... Sain olla hölskyttäjänä.....
- muillekans6 vuotta sittenJoku sanoi, että ei kuorittuna. Valitettavasti esim itse olen allerginen juuri sille kurkun kuorelle! Rakastan silti näitä kurkkuja syödä kunhan ovat kuorittuja ja etikkaa hillitysti.
- Dia6 vuotta sittenMiten ohjeessa lukee kurkku kuorittuna? Ja kuvassa on kuoret tallella? Kukaan järkevä ei kurkkuja kuori! Menee ne vähäisetkin vitamiinit ja hivenaineet hukkaan!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenDia, välitän viestisi tästä eteenpäin.
- Minä vanha maalainen7 vuotta sittenAivan ihania. Muistan nämä kurkut lapsuudesta(-60 luvulla) maalla, vanha kunnon resepti.
- anonyymi:36573337 vuotta sittenTillihölsykytys tuorekurkut ovat tosi mieluisaa kesä lisäkettä, mutta laimennan etikan aina ohjeen mukaan tähänkin. Tosi perinteinen kesäinen herkku ja helppo tehdä.
- Tude7 vuotta sittenHölskytyskurkkuja jami jami...ja runsaasti etikkaa niin hyvä tulee
- Evvliina8 vuotta sittenNAM! Tuttu salaatti jo lapsuuden ajoilta!
- O-Orvokki8 vuotta sittenLapsuudenkodissani hölskytyskurkkuja tarjottiin usein lisäkkeenä aterialla. Kurkut pestiin ja leikattiin viipaleiksi kuorineen, etikkaa ei käytetty hölskytyskurkkujen kanssa ollenkaan. Kurkkuviipaleilta hölskyteltiin sopiva annos vain yhdelle aterialle, joten säilöntäaineita ei tarvittu.
- Joes8 vuotta sittenNamia tänääntäyy tehrä !!!!
- Tuli8 vuotta sittenHölskykurkut aivan ihania, lempparini :)