Tilli- eli hölskytyskurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tilli- eli hölskytyskurkut

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tilli- eli hölskytyskurkut syntyvät vartissa. Hölskykurkut ovat oivallinen lisä salaattiin esimerkiksi kesämökillä muttei miksei myös talviaikaan!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
1 (n. 300 g)
 
kurkku tai avomaankurkku kuorittuna
tai
nippu
 
tilliä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
3 rkl
 
väkiviinaetikkaa
tai

Valmistus

alle 15 min
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.
Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Merivuoren tuorekurkku Suomi kg
    Merivuoren tuorekurkku Suomi kg
    1,75/kpl
    4,99/kg
  • Kurkku Suomi
    Kurkku Suomi
    0,87/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5l
    Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5l
    4,69/kpl
    3,13/l
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
    Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
    1,79/kpl
    4,48/l
  • Rajamäen väkiviinaetikka  0,4 l luomu
    Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomu
    2,85/kpl
    7,13/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,49/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (122 arviota)

  • Eki
    7 kuukautta sitten
    EI hölsky kurkun tarvita muuta kun suolaa ja tilliä. Hyvää tulee.
  • Mummeli
    1 vuosi sitten
    Lisäisin kyllä tähän vettä !
  • Iivari
    3 vuotta sitten
    Joo , minä muistan tämänlaisen kurkkuhölskyn 1960 alusta... Sain olla hölskyttäjänä.....
  • muillekans
    4 vuotta sitten
    Joku sanoi, että ei kuorittuna. Valitettavasti esim itse olen allerginen juuri sille kurkun kuorelle! Rakastan silti näitä kurkkuja syödä kunhan ovat kuorittuja ja etikkaa hillitysti.
  • Dia
    4 vuotta sitten
    Miten ohjeessa lukee kurkku kuorittuna? Ja kuvassa on kuoret tallella? Kukaan järkevä ei kurkkuja kuori! Menee ne vähäisetkin vitamiinit ja hivenaineet hukkaan!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Dia, välitän viestisi tästä eteenpäin.
  • Minä vanha maalainen
    5 vuotta sitten
    Aivan ihania. Muistan nämä kurkut lapsuudesta(-60 luvulla) maalla, vanha kunnon resepti.
  • anonyymi:3657333
    5 vuotta sitten
    Tillihölsykytys tuorekurkut ovat tosi mieluisaa kesä lisäkettä, mutta laimennan etikan aina ohjeen mukaan tähänkin. Tosi perinteinen kesäinen herkku ja helppo tehdä.
  • Tude
    5 vuotta sitten
    Hölskytyskurkkuja jami jami...ja runsaasti etikkaa niin hyvä tulee
  • Evvliina
    6 vuotta sitten
    NAM! Tuttu salaatti jo lapsuuden ajoilta!
  • O-Orvokki
    6 vuotta sitten
    Lapsuudenkodissani hölskytyskurkkuja tarjottiin usein lisäkkeenä aterialla. Kurkut pestiin ja leikattiin viipaleiksi kuorineen, etikkaa ei käytetty hölskytyskurkkujen kanssa ollenkaan. Kurkkuviipaleilta hölskyteltiin sopiva annos vain yhdelle aterialle, joten säilöntäaineita ei tarvittu.
  • Joes
    6 vuotta sitten
    Namia tänääntäyy tehrä !!!!
  • Tuli
    6 vuotta sitten
    Hölskykurkut aivan ihania, lempparini :)