Tilli- eli hölskytyskurkut
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tilli- eli hölskytyskurkut syntyvät vartissa. Hölskykurkut ovat oivallinen lisä salaattiin esimerkiksi kesämökillä muttei miksei myös talviaikaan!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1 (n. 300 g) | kurkku tai avomaankurkku kuorittuna tai |
nippu | tilliä tai |
2 rkl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
3 rkl | väkiviinaetikkaa tai |
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.
Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(17 arviota)
- alle 15 min3,6(30 arviota)
- yli 60 min3,9(109 arviota)
- 30 - 60 min3,6(20 arviota)
- alle 15 min3,2(213 arviota)
- alle 5 min4,2(6 arviota)
- alle 15 min3,8(15 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (122 arviota)
- Eki7 kuukautta sittenEI hölsky kurkun tarvita muuta kun suolaa ja tilliä. Hyvää tulee.
- Mummeli1 vuosi sittenLisäisin kyllä tähän vettä !
- Iivari3 vuotta sittenJoo , minä muistan tämänlaisen kurkkuhölskyn 1960 alusta... Sain olla hölskyttäjänä.....
- muillekans4 vuotta sittenJoku sanoi, että ei kuorittuna. Valitettavasti esim itse olen allerginen juuri sille kurkun kuorelle! Rakastan silti näitä kurkkuja syödä kunhan ovat kuorittuja ja etikkaa hillitysti.
- Dia4 vuotta sittenMiten ohjeessa lukee kurkku kuorittuna? Ja kuvassa on kuoret tallella? Kukaan järkevä ei kurkkuja kuori! Menee ne vähäisetkin vitamiinit ja hivenaineet hukkaan!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenDia, välitän viestisi tästä eteenpäin.
- Minä vanha maalainen5 vuotta sittenAivan ihania. Muistan nämä kurkut lapsuudesta(-60 luvulla) maalla, vanha kunnon resepti.
- anonyymi:36573335 vuotta sittenTillihölsykytys tuorekurkut ovat tosi mieluisaa kesä lisäkettä, mutta laimennan etikan aina ohjeen mukaan tähänkin. Tosi perinteinen kesäinen herkku ja helppo tehdä.
- Tude5 vuotta sittenHölskytyskurkkuja jami jami...ja runsaasti etikkaa niin hyvä tulee
- Evvliina6 vuotta sittenNAM! Tuttu salaatti jo lapsuuden ajoilta!
- O-Orvokki6 vuotta sittenLapsuudenkodissani hölskytyskurkkuja tarjottiin usein lisäkkeenä aterialla. Kurkut pestiin ja leikattiin viipaleiksi kuorineen, etikkaa ei käytetty hölskytyskurkkujen kanssa ollenkaan. Kurkkuviipaleilta hölskyteltiin sopiva annos vain yhdelle aterialle, joten säilöntäaineita ei tarvittu.
- Joes6 vuotta sittenNamia tänääntäyy tehrä !!!!
- Tuli6 vuotta sittenHölskykurkut aivan ihania, lempparini :)