• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Italialainen papu-tomaattisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen papu-tomaattisalaatti

Italialainen papu-tomaattisalaatti yhdistää ihanat Italian maut: uunipaahdetut tomaatit, pavut, rucolan, parmankinkun ja parmesaanin.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puolita miniluumutomaatit pitkittäin. Lado tomaatit vieriviereen pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Sivele 1 rkl:lla oliiviöljyä. Ripottele pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria. Paahda tomaatteja uunissa 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Valuta ja huuhtele pavut. Leikkaa punasipuli neljäsosarenkaiksi. Sekoita pavut ja punasipuli kulhossa. Lisää sitruunanmehu, 2 rkl oliiviöljyä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria.
  3. Huuhtele jääsalaatti ja rucola. Levitä jääsalaatti laakealle vadille ja sen päälle rucola. Levitä salaattipedille papuseos ja tomaatit.
  4. Puolita parmankinkkuviipaleet pitkittäin, kierrä rulliksi ja asettele salaatille. Vedä parmesaanista lastuja juustohöylällä ja ripottele salaatin pinnalle. Tarjoa italialainen papu-tomaattisalaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 230 kcal976 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille