• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin pekoni-perunasalaatti

Lämpimässä pekoni-perunasalaatissa yhdistyy pääruoka ja salaattilisäke. Se sopii hyvin nopeaksi arkiruuaksi.
Lämmin pekoni-perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 346 kcal / annos (210g)

Ainekset

3-4 annosta
    • n. 8keskikokoistaperunaa keitettynä
    • 2-3nippusipulia tai pieni purjo
    • 1ruukku jääsalaattia tai pieni keräsalatti
    • 1/2-1dlpersiljaa hienonnettuna

Kastike

    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 3-4rkloliiviöljyä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklPirkka sinappia
    • 1tlsokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi (kuoritut) perunat. Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Sekoita kastikeainekset keskenään.
  2. Ruskista pekonit pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa perunat sekä sipulit.
  3. Revi salaatti vadille ja lisää päälle kuuma pekoni-perunaseos. Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada joukkoon kastike. Tarjoa grillattujen tai paistettujen makkaroiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 346 kcal1 450 kJ
  • Proteiinia8,4 g
  • Hiilihydraatteja16,6 g
  • Rasvaa24,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5