Hyppää sisältöön
Lämmin pekoni-perunasalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Lämmin pekoni-perunasalaatti

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Lämpimässä pekoni-perunasalaatissa yhdistyy pääruoka ja salaattilisäke. Se sopii hyvin nopeaksi arkiruuaksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

3–4 annosta
  • n. 8 keskikokoista perunaa keitettynä
  • 1 pkt (150 g) Pirkka suomalaista pekonia
  • 2–3 nippusipulia tai pieni purjo
  • 1 ruukku jääsalaattia tai pieni keräsalatti
  • 1/2–1 dl persiljaa hienonnettuna

Kastike

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3–4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl Pirkka sinappia
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 641 kJ / 392 kcal
  • Rasva
    26,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,5 g
  • Hiilihydraatit
    22,8 g
  • josta sokereita
    3,2 g
  • Proteiini
    14,7 g
  • Suola
    1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuutioi (kuoritut) perunat. Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Sekoita kastikeainekset keskenään.
  2. Ruskista pekonit pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa perunat sekä sipulit.
  3. Revi salaatti vadille ja lisää päälle kuuma pekoni-perunaseos. Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada joukkoon kastike. Tarjoa grillattujen tai paistettujen makkaroiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (14 arviota)