Lämmin pekoni-perunasalaatti
Lämpimässä pekoni-perunasalaatissa yhdistyy pääruoka ja salaattilisäke. Se sopii hyvin nopeaksi arkiruuaksi.
3-4 annosta30 - 60 min346 kcal / annos (210g)
Ainekset
3-4 annosta
- n. 8keskikokoistaperunaa keitettynä
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 2-3nippusipulia tai pieni purjo
- 1ruukku jääsalaattia tai pieni keräsalatti
- 1/2-1dlpersiljaa hienonnettuna
Kastike
- 2rklvalkoviinietikkaa
- 3-4rkloliiviöljyä
- 1/2tlmustapippuria
- 1rklPirkka sinappia
- 1tlsokeria
Lisäksi
- 2pkt(à 190 g)Pirkka Parhaat lammaskrakovanmakkaraa
Valmistus
30 - 60 min- Kuutioi (kuoritut) perunat. Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Sekoita kastikeainekset keskenään.
- Ruskista pekonit pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa perunat sekä sipulit.
- Revi salaatti vadille ja lisää päälle kuuma pekoni-perunaseos. Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada joukkoon kastike. Tarjoa grillattujen tai paistettujen makkaroiden kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 210g100 g
- 346 kcal1 450 kJ
- Proteiinia 8,4 g
- Hiilihydraatteja16,6 g
- Rasvaa24,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi