• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hedelmäinen kinkkusalaatti

Hedelmäinen kinkkusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 182 kcal / annos (215g)

Ainekset

n. 6 annosta

Pinnalle

Kastike

    • 5kpl(noin 50 g)kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
    • n. 1dlvettä
    • 3/4dlvalkoista balsamiviinietikkaa
    • 1/4dloliiviöljyä
    • 2-3rklananastölkin lientä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita kastikkeen valmistuksesta. Hienonna aprikoosit. Keitä aprikoosisilppua kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt hedelmiin. Soseuta aprikoosit esimerkiksi siivilän läpi. Sekoita soseen joukkoon balsamiviinietikka, oliiviöljy ja ananastölkin liemi. Kiehauta seos. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat salaatin.
  2. Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Paloittele valutetut ananasviipaleet. Viipaloi kurkku.
  3. Irrota salaattisikurin lehdet ja lado laakealle vadille säteittäin. Levitä niiden päälle jääsalaatin lehdet, kurkkuviipaleet, päärynä- ja ananaspalat. Kiedo kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaattiin hedelmien joukkoon.
  4. Kaada salaatille kastike. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ohuiksi suikaleiksi ja kuorittu punasipulin puolikas ohuiksi renkaiksi salaatin päälle. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 182 kcal762 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille