Hedelmäinen kinkkusalaatti
- Annosmäärän. 6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Hedelmäinen kinkkusalaatti on ruokaisa salaatti lihalla ja hedelmillä ja herkkukastikkeella. Anna hedelmä-kinkkusalaatin maustua kylmässä ennen tarjoilua.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 6 annosta
2 | päärynää tai |
1 tlk (227 g) | ananasviipaleita tai |
1/2 (200 g) | kurkkua tai |
1–2 (200 g) | salaattisikuria tai |
1 ruukku | jääsalaattia tai |
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1/2 tlk (à 200 g) | tai |
1/2 | punasipulia tai |
Kastike | |
5 kpl (n. 50 g) | kuivattuja, pehmeitä aprikooseja tai |
n. 1 dl | vettä tai |
3/4 dl | valkoista balsamiviinietikkaa tai |
1/4 dl | oliiviöljyä tai |
2–3 rkl | ananastölkin lientä tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Aloita kastikkeen valmistuksesta. Hienonna aprikoosit. Keitä aprikoosisilppua kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt hedelmiin. Soseuta aprikoosit esimerkiksi siivilän läpi. Sekoita soseen joukkoon balsamiviinietikka, oliiviöljy ja ananastölkin liemi. Kiehauta seos. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistat salaatin.
Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Paloittele valutetut ananasviipaleet. Viipaloi kurkku.
Irrota salaattisikurin lehdet ja lado laakealle vadille säteittäin. Levitä niiden päälle jääsalaatin lehdet, kurkkuviipaleet, päärynä- ja ananaspalat. Kiedo kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaattiin hedelmien joukkoon.
Kaada salaatille kastike. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ohuiksi suikaleiksi ja kuorittu punasipulin puolikas ohuiksi renkaiksi salaatin päälle. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta